ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
24ωρη απεργία στις 13 Νοέμβρη και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
24ωρη απεργία στις 13 Νοέμβρη και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε 24ωρη απεργία το Σάββατο 13 Νοέμβρη και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα όπου στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες τις θέσεις εργασίας τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ΔΣ των Σωματείων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), Ένωση Εργαζομένων Εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΑΕ Μεταλλεία Εύβοιας, Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ «Ο Άγιος Ιωάννης», Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς και Σερβίων και Συνδικαλιστικό Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΑΕ (Αθήνα) και προσθέτουν «ακόμη δεν έχουμε πει την τελευταία μας κουβέντα».

Τα Σωματεία ευχαριστούν για την αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα, σημειώνοντας: «Δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο μήνες. Κλείνουμε σχεδόν δύο χρόνια και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Με τα μηνύματα αλληλεγγύης και  τη φυσική σας παρουσία στις κινητοποιήσεις, μας ανεβάσατε το ηθικό και αυτό στάθηκε ικανό έτσι ώστε να αντιπαλέψουμε μέχρι σήμερα και να μην επιτρέψουμε το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, απολύσεις, διαθεσιμότητες, να αναχαιτίσουμε μεγάλο μέρος των μισθολογικών περικοπών. Σε σας χρωστάμε το γεγονός ότι σήμερα είμαστε όρθιοι και έτοιμοι να δώσουμε την τελική μάχη.  Με τις πρωτοβουλίες που πήρατε κοινοποιήσατε το δίκαιο και τίμιο αγώνα μας με αποτελεσματικότητα. Σε σας χρωστάμε το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που έχουν μάθει για τα δίκαια και τίμια αιτήματά μας».

Τονίζουν ότι «η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι “η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι εργαζόμενοι καλοπερασάκιες” όπως έλεγε. Με ντοκουμέντα τους 80 νεκρούς μας στην ώρα εργασίας, τους εκατοντάδες σακατεμένους και νεκρούς από επαγγελματικές ασθένειες, μαζί αναδείξαμε το ποιος έχει πληρώσει τη συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. 

Μαζί προβλέψαμε και αναδείξαμε αυτό που συμβαίνει σήμερα.  Όσο η ΛΑΡΚΟ είναι σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης έχει χρηματοδοτηθεί άμεσα και έμμεσα με 100 plus εκατομμύρια για πρώτη φορά στην ιστορία της και έχει εισπράξει αλλά 140 plus από τις πωλήσεις της παραγωγής αυτό το διάστημα. Οι τιμές του νικελίου όλο αυτό το διάστημα είναι σε κερδοφόρα επίπεδα (οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας), με αυτά τα χρήματα και με αυτές τις τιμές η ΛΑΡΚΟ θα έπρεπε να είχε επισκευαστεί, να εκσυγχρονίζεται και παράλληλα να παράγει προσφέροντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα στα κρατικά ταμεία. Η απώλεια εσόδων από τη χαμένη παραγωγή των δύο τελευταίων ετών ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ».

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και ξεκαθαρίζουμε ότι για τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω», υπογραμμίζουν τα Σωματεία. Σημειώνουν ότι «δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον δίκαιο και τίμιο αγώνα και η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων και να υλοποιήσει τα αιτήματά μας»