ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς
:
Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της Υγείας και της ζωής του λαού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς
:
Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της Υγείας και της ζωής του λαού

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της Υγείας και της ζωής του λαού (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σωματείο των Εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, αναφέρθηκε στις εξορμήσεις και τις περιοδείες που πραγματοποιούν σήμερα κλιμάκια του Κόμματος, σε Νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας, σε όλη την Ελλάδα, δηλώντας: 

«Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, σε περιοδεία που έχει ξεκινήσει το Κόμμα μας ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, με τα ανησυχητικά κρούσματα της πανδημίας και βεβαίως με τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, που κάνουν την κατάσταση πολύ ανησυχητική.

Αυτή την ώρα πολλά στελέχη του Κόμματος βρίσκονται σε νοσοκομεία της Ελλάδας και συζητούν με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου, και να ενημερωθούμε πληρέστερα, αλλά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στους κοινωνικούς αγώνες, στο πλάι των υγειονομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν, δυο χρόνια τώρα -όπως και πριν, όπως θα δίνουν συνεχώς- μια τιτάνια μάχη, με μεγάλη αυτοθυσία και με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε υποδομές, σε μόνιμο προσωπικό, σε δυνατότητες για να ασκήσουν το λειτούργημά τους και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΚΚΕ ήδη έχει προχωρήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί και βεβαίως, μέσα στα πλαίσια αυτά θα αναδείξουμε τα προβλήματα των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, γενικότερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». 

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο τα μέτρα την ελληνικής κυβέρνησης βοηθούν στην ανάσχεση του 4ου κύματος της πανδημίας κι αν καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε:

«Η σημερινή κυβέρνηση, σαν συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες. Τα μέτρα συντηρούν μια κατάσταση που μας έχει οδηγήσει προς τα εδώ. Δεν αλλάζει δηλαδή ρότα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πολλές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού, βοηθητικού προσωπικού. Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, δηλαδή στους μεγάλους συγκεντρωμένους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε άλλους χώρους όπου συνωστίζεται ο λαός και δεν παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Πρέπει να αναπτυχθεί ιδιαίτερα η ενημέρωση του ελληνικού λαού, με πιο συγκεκριμένες δράσεις απ’ ό,τι έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συνολικό, τον γενικό εμβολιασμό πολλών κατηγοριών -και ιδιαίτερα εκεί που είναι τα παιδιά, στα σχολεία, τις σχολές, στο στρατό, στα στρατευμένα νιάτα- όπου αλλού υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και όπου δυστυχώς, με όσα λένε επίσημα οι επιστήμονες, θα θρηνήσουμε πάρα πολλά θύματα το επόμενο διάστημα.

Απ’ αυτή την άποψη το ΚΚΕ, χωρίς να κινδυνολογεί, θα βρίσκεται μπροστά σε αυτή την εκστρατεία και ενημέρωσης του λαού και κινητοποίησης και διεκδίκησης συγκεκριμένων μέτρων, που θα προστατεύουν τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας». 

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Θ. Τσαντήλα. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Β. Παπαθανασίου, η διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας Αρ. Κουτσουρή και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών Χαρά Μηλιού.

Αμέσως μετά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, με επικεφαλής την πρόεδρό του Δ.  Μακρή και με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Η επίσκεψη επιβεβαίωσε την εικόνα σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Λιβαδειάς, που χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. Ελλείψεις γιατρών όπως νεφρολόγων, ακτινολόγων, ουρολόγων, αναισθησιολόγων, δεκάδες κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και διοικητικού προσωπικού καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει υπάρξει πρόσληψη και οι ανάγκες καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις που ωστόσο αποδυναμώνουν άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Με τέτοιες μετακινήσεις στελεχώθηκαν και τα εμβολιαστικά κέντρα που επιβάρυναν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρθηκε κατά τις συζητήσεις που είχε ο Δ. Κουτσούμπας με τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, ότι το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς τηλεφωνικό κέντρο εδώ και καιρό, ότι τα χειρουργεία μειώνονται όπως και τα τακτικά ιατρεία, σχεδόν όλες οι υπηρεσίες έχουν ανάγκη ενίσχυσης αφού η κάλυψη των θέσεων είναι πολύ πίσω ακόμα κι απ’ αυτό το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα.  Ανέφεραν ακόμα ότι δεν λειτουργεί ΜΕΘ ή ΜΑΦ, καθώς παρότι υπάρχει ο εξοπλισμός δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα που έθεσαν ήταν το μισθολογικό, καθώς οι απολαβές τους παραμένουν καθηλωμένες εδώ και χρόνια ενώ είναι βασικό αντικίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν θέσεις που προκηρύσσονται. Ακόμα, η ένταξή τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά, αίτημα που εδώ και χρόνια διεκδικούν αλλά οι κυβερνήσεις δεν ικανοποιούν.