Σχόλιο σχετικά με την καύση βιβλίου σε συγκέντρωση αυτοαποκαλούμενων αντιεμβολιαστών στη Χαλκίδα

.   15 Δεκεμβρίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχόλιο σχετικά με την καύση βιβλίου σε συγκέντρωση αυτοαποκαλούμενων αντιεμβολιαστών στη Χαλκίδα

Στη συγκέντρωση αυτοαποκαλούμενων αντιεμβολιαστών στις 12/12/21 στην Χαλκίδα βγήκαν στην επιφάνεια κύκλοι του σκοταδισμού με ενέργειες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως το κάψιμο βιβλίων. Πρόκειται για αντιδραστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Η άρνηση των επιστημονικών επιτευγμάτων και το κάψιμο βιβλίων δεν αποτελούν μορφή αντίστασης αλλά έναν βολικό εχθρό για την κυβέρνηση.  

Καλούμε τους γονείς, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτούς τους κύκλους. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του λαού. Που αντί για μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, προχωράει συγχωνεύσεις, ενισχύει τη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης.

Απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μπορεί να δοθεί με ενέργειες που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και αποθεώνουν τον ανορθολογισμό. Απάντηση αποτελούν οι διεκδικήσεις των σωματείων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκίδας και των άλλων δομών υγείας στην Εύβοια, η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος σε συνδυασμό με την αναγκαία φαρμακοεπαγρύπνηση και την οργάνωση προσωποποιημένης καμπάνιας για τον εμβολιασμό.

13.12.2021