Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω
κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Προέδρου της Κοινότητας Οξυλίθου, στην οποία μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που πλήττονται από το έργο “Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου- Διασταύρωση με Ε.Ο.8 (Οξύλιθος-Πλατανα)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος και Μανωλάκου Διαμάντω
κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Προέδρου της Κοινότητας Οξυλίθου, στην οποία μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που πλήττονται από το έργο “Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου- Διασταύρωση με Ε.Ο.8 (Οξύλιθος-Πλατανα)

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Αίτημα για παροχή μη επιστρεπτέας προκαταβολής στους επιχειρηματίες που πλήττονται από το έργο “Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου- Διασταύρωση με Ε.Ο.8 (Οξύλιθος-Πλατανα)”

Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος, Μανωλάκου Διαμάντω

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Προέδρου της Κοινότητας Οξυλίθου, στην οποία μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που πλήττονται από το  έργο “Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου- Διασταύρωση με Ε.Ο.8 (Οξύλιθος-Πλατανα)” και ζητά να δοθείμη επιστρεπτέα προκαταβολή στους επιχειρηματίες αυτούς.

Αθήνα 23/02/2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΞΥΛΙΘΟΥ
Πρόεδρος Κοινότητας
Κατσαρή Κλειώ
Οξύλιθος Τ.Κ. 34011
Τηλ. 6932814521
Email  klairhkatsarh@gmail.com  

ΠΡΟΣ  κ. Σταικουρα Χρήστο, Υπουργό Οικονομιών

ΚΟΙΝ.- κ. Σκυλακακη Θοδωρα, Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Σίμο Κεδίκογλου, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
κ. Σπανό Φάνη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Κελαιδίτη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας

Βουλευτές Νομού Ευβοίας
κ. Ζεμπίλη Αθανάσιο
κ.  Πνευματικό Σπυρίδωνα
κ. Αποστόλου Ευάγγελο
κ. Μαρίνο Γιώργο
κ. Μπουραντά Αθανάσιο
Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με μεγάλη ανακούφιση υποδεχτήκαμε ένα σημαντικό έργο που αφορά την ασφάλεια οδικού δικτύου.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το έργο < Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της οδού Στομίου- Διασταύρωση με Ε.Ο.8 (Οξύλιθος-Πλατανα). Έργο που υλοποιείται από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προϋπολογισμού 15.300.00 Ε.

Γνωρίζουμε ότι για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο σίγουρα θα υπάρξουν και  παράπλευρες απώλειες και ότι χρειάζεται  υπομονή για πιθανά προβλήματα και δυσλειτουργίες που θα προκληθούν.

Όμως υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία ίσως πρέπει να τα προσεγγίσουμε με λίγο περισσότερη ευαισθησία , μιας και άπτονται αναγκών επιβίωσης κάποιων οικογενειών.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας θα ήθελα αν μπορούσατε να βοηθήσετε.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη.

Σε αυτή τη διαδρομή  υπάρχουν  κάποιοι επαγγελματίες των όποιων οι επιχειρήσεις θα πληγούν άμεσα ήτοι  Τρία πρατήρια υγρών καύσιμων, δυο μάντρες οικοδομικών υλικών, κατάστημα με χρώματα και ηλεκτρολογικό υλικό, κρεοπωλείο, 2 ταβέρνες-εστιατόρια, αρτοποιείο, mini-market, δυο καταστήματα καφέ , ξενοδοχείο, και ηλεκτρολογείο  αυτοκίνητων.

Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν υπογράψει επιταγές και έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα  τα όποια και πρέπει να πουλήσουν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους..

Δεν θα μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Όμως ως γνωστών, τα τελευταία πάνω από δέκα χρόνια η χώρα μας πλήττεται από την οικονομική ύφεση και στη συνέχεια από την πανδημία με τα γνωστά αποτελέσματα   για τους επαγγελματίες και όχι μόνο.

Και τώρα που σιγά σιγά βγαίνουμε από όλα αυτά και οι επαγγελματίες προσπαθούν να ανακάμψουν έρχεται το κλείσιμο του δρόμου-βεβαίως για κάλο σκοπό με τις γνώστες συνέπειες.

Θα θέλαμε να ενσκήψετε στο πρόβλημα και να προσφέρετε στήριξη στους επαγγελματίες αυτούς.

Μια μη επιστρεπτέα προκαταβολή θεωρούμε πως θα ήταν σημαντική βοήθεια αλλά και μια ένδειξη κατανόησης για τους ανθρώπους αυτούς.

                    Με   Τιμή

Οξύλιθος 23 Φεβρουαριου 2022               Η Πρόεδρος Κοινότητας Οξυλίθου

                         Κατσαρή  Κλειώ