Στις 26 Φλεβάρη δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, από όλη την Ελλάδα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις 26 Φλεβάρη δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, από όλη την Ελλάδα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ

Στις 26 Φλεβάρη δίνουμε το  αγωνιστικό μας παρόν, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, από όλη την Ελλάδα  για  να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ να ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Όχι στις απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς.

Στις 26 Φλεβάρη θα βροντοφωνάξουμε ότι δεν κλείνουμε οι εργάτες τα εργοστάσια, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν όχι μόνο να καρπωθούν αυτόν τον πλούτο αλλά είναι αχόρταγοι.

Στις 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας όταν βλέπουμε να εξανεμίζεται ο μισθός μας από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στις 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για να απαιτήσουμε να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία με την απειλή της απόλυσης .

Στις 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντεργατικό νόμο-Χατζηδάκη που  φιλοδοξεί να μας φιμώσει και να μας δέσει χειροπόδαρα  και  τον στέλνουμε εκεί που ανήκει με τους υπόλοιπους νόμους εκτρώματα Βρούτση-Αχτσιόγλου , στα σκουπίδια.

Στις 26 Φλεβάρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο γιατί δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας , η κυβέρνηση παρά τις εκατόμβες νεκρών, συνεχίζει να αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό ενώ οι μεγαλοκλινικάρχες τσεπώνουν πακτωλό χρημάτων από τα ασφαλιστικά μας ταμεία . Αρνείται να λάβει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις συγκοινωνίες.

Είναι ανάγκη οι εστίες αντίστασης να πολλαπλασιαστούν, να απλωθούν παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι καταδίκης της πολιτικής που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε, σε ένα μεγάλο μέτωπο συλλογικής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το Σάββατο να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 • Επαναφορά του 13ου και 14ουμισθού και σύνταξης
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Λεωφορείο για την δωρεάν μετάβαση μας στην Αθήνα  , θα ξεκινήσει από το ΖΑΠΠΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στις 8.00 το πρωί. 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για συμμετοχές: 6973311744