ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Τηλ.:22610 84438
Email: syl_erg_gen_nos_livadeias@yahoo.com

Λιβαδειά  01-04-2022
Αρ.πρωτ.:      63

Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία 10:30πμ

Διανύοντας πάνω από δύο χρόνια σε πανδημία, οι ελλείψεις του δημοσίου συστήματος υγείας όλο και αυξάνονται. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ αντίθετα έχουν μεγαλώσει οι ανάγκες λόγω τόσο της πανδημίας αλλά και της συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων.  

Την ίδια στιγμή, βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν ή είναι σε οριακό σημείο (νεφρολόγοι, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι), ενώ τμήματα είναι εντελώς υποστελεχωμένα (τεχνική υπηρεσία, φαρμακείο, πληροφορική, διοικητική υπηρεσία).

Στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση του Νοσοκομείου προστίθεται η αναστολή εργασίας σε περίπου 20 συνάδελφους (με μόλις το 1/5 αυτών να έχει αντικατασταθεί), σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Εδώ και δύο χρόνια, δουλεύουμε χωρίς άδειες και ρεπό, βάζοντας όλες μας τις δυνάμεις να περιθάλψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους ασθενείς μας. Βιώνουμε τεράστια εντατικοποίηση της δουλειάς μας και βρισκόμαστε στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης. Οι μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τείνουν να γίνουν ρουτίνα για ορισμένους συναδέλφους, τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό. 

Με δεδομένη την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών, τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις και υγειονομικούς εξουθενωμένους με τεράστιο όγκο υπηρεσιών, οι παροχές υγείας προς τους πολίτες θα είναι όχι μόνο υποβαθμισμένες αλλά θα βάζουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία τους. Θα εξαναγκάζονται όλο και περισσότερο να απευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες υγείας (νοσοκομεία και εργαστήρια).

Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα πολέμου, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ώρα που δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών βλέπουμε αυτή να θυσιάζεται χωρίς κανένα δισταγμό μπροστά στους ανταγωνισμούς τους για το μοίρασμα των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών.Από τη μια ο ουκρανικός λαός που βιώνει τον πόλεμο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, απ’ την άλλη οι λαοί όλου του κόσμου που το «πληρώνουν» ακριβά λόγω των ανατιμήσεων αφού ακόμα μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας θα συμπαρασύρει το ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα βασικά αγαθά, το ψωμί και το σιτάρι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης.

Διεκδικούμε δυναμικά:

 • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
 • Καμία απόλυση υγειονομικού. Άρση των αναστολών εργασίας.
 • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
 • OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων άμεσα, με ουσιαστικές αυξήσεις στους  μισθούς, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 €.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΕΤΑ ΤΖΟΥΒΑΛΗ                                                ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ