Σχόλιο για τη δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Χαλκίδα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχόλιο για τη δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Χαλκίδα

«Τη νύχτα μέρα» για την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Εύβοιας από την αντιλαϊκή πολιτική, έκανε με τη δήλωσή του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από τη Χαλκίδα.

Όχι τυχαία, καθώς τα κριτήρια “της οικονομίας” και των “δεικτών της” στα οποία αναφέρεται, δεν είναι άλλα από τις «ανάγκες» των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν οι πρωτοφανείς επιδοτήσεις, το ζεστό κρατικό χρήμα, για το κεφάλαιο στα οποία οφείλεται ο τεράστιος πληθωρισμός που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.

Είναι πρόκληση:

§  Η αναφορά στους μειωμένους φόρους, όταν ο λαός πληρώνει το 95% της φορολογίας, όταν για τους εφοπλιστές η φορολογία είναι εθελοντική, με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

§  Η «ετοιμότητα της κυβέρνησης για τις φυσικές καταστροφές να ακούγεται στην πυρόπληκτη και πλημμυροπαθή Εύβοια.

§  Είναι πρόκληση η αναφορά σε νέους γιατρούς όταν πάνω από το 50% είναι επικουρικοί. Όταν αυτή την περίοδο τα επείγοντα και οι κλινικές του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι σε «έμφραγμα» από τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.

§  Η αναφορά σε σχολεία που χτίζονται και εκπαιδευτικούς που διορίζονται όταν οι μισοί και πλέον είναι αναπληρωτές, όταν μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με αίθουσες κοντέινερ (ΕΕΕΕΚ), σε ισόγεια και υπόγεια πολυκατοικιών (26ο Δημοτικό), όταν πέφτουν σοφάδες (1ο Δημοτικό Αρτάκης), όταν στεγάζονται σε κτήρια που έχουν εμφανείς ρωγμές όπως το ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όταν αναγκάζονται να διανύουν διαδρομές που φτάνουν τη μία ώρα σε Βόρεια και Νότια Εύβοια.

§  Οι δήθεν αυξήσεις στις συντάξεις μετά την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, το «κούρεμα» των συντάξεων για χιλιάδες συνταξιούχους.

Την απάντησή του ο λαός της Εύβοιας την έχει δώσει μέσα από τους μεγάλους αγώνες των πλημμυροπαθών σε Ληλάντιο και Καστέλα, των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, για να μην μονιμοποιηθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, για να μη γίνει η Νότια Εύβοια «δάσος» ανεμογεννητριών. Αυτοί οι αγώνες είναι ενάντια στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες έκαναν, είναι ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια που όλοι μαζί ετοιμάζουν για το λαό την επόμενη των εκλογών.

Κόντρα στους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλλήματα, ο λαός της Εύβοιας μπορεί να συνεχίσει να κάνει πράξει το σύνθημα που γέννησαν οι αγώνες του:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Και στις επερχόμενες εκλογές, η απάντηση είναι ισχυρό ΚΚΕ!