Περιοδεία της Γρανέττας Τσιβίκα στα εργοτάξια του δήμου Χαλκιδέων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περιοδεία της Γρανέττας Τσιβίκα στα εργοτάξια του δήμου Χαλκιδέων

Περιοδείες στα εργοτάξια του δήμου Χαλκιδέων σε Λάμψακο και Αρτάκη πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γρανέττα  Τσιβίκα, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο Χαλκίδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στη σημερινή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους Δήμους που διεκδικούν μέτρα προστασίας και ελέγχους ενάντια στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν οδηγήσει στο θάνατο 64 εργαζόμενους στους δήμους της χώρας.

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους με το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε τόσο για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο και για τα προβλήματα της καθημερινότητάς. Προβλήματα που πηγάζουν από τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που έχουν ακολουθήσει όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων.

Ανάμεσά στους εργαζόμενους βρέθηκαν αρκετοί συμβασιούχοι με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι οποίοι με την εργασία τους στηρίζουν σημαντικά το δήμο και κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία το προσεχές διάστημα, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει. Το κλιμάκιο τους ΚΚΕ ενημέρωσε για τη σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στη Βουλή  προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, να εξασφαλιστεί η καταβολή του επιδόματος ανεργίας για όσο καιρό θα είναι άνεργοι, καθώς επίσης και να προσμετρηθεί, με νομοθετική ρύθμιση, ο χρόνος ανεργίας τους στα συντάξιμα χρόνια.

Η Γρ. Τσιβίκα κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή πάλη και διεκδίκηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που διαχρονικά κρατούν σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους, που διατηρούν και επεκτείνουν την ανταποδοτικότητα σε υπηρεσίες όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, το πράσινο, πολιτική που έχει επιπτώσεις και στις εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα και των ίδιων των εργαζομένων. 

Χαλκίδα, 17 Γενάρη 2023