Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαντούδι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαντούδι

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαντούδι

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαντούδι την Παρασκευή 12 Μάη επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό της περιοχής.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Νίκος Γεραλής, υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ανοίγοντας τη συγκέντρωση του ΚΚΕ ο Β. Γεωργαντζής τόνισε πως:

«Στις 21 Μάη πρέπει να τιμωρηθούν οι δυνάμεις που ευθύνονται για το έγκλημα στη Βόρεια Εύβοια, οι δυνάμεις που μας έκαψαν. Έχουν διαχρονικές ευθύνες, τόσο η νέα Δημοκρατία που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που επι των ημερών του ξανακάηκε η περιοχή μας, το ΠΑΣΟΚ που έχει βάλει γερά το χέρι του σε αυτή τη καταστροφή. Η πυρκαγιά και τα οδυνηρά για το λαό μας αποτελέσματά της, δεν προέκυψαν σε μια νύχτα. Αυτά τα κόμματα, που η πολιτική τους εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οδήγησαν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Στις 21 Μάη, πρέπει δίχως δισταγμούς και επιφυλάξεις, να στηριχθεί το ΚΚΕ που πρωτοστάτησε, συνέβαλε, που ακούραστα προσπάθησε, να οργανωθεί η λαϊκή πάλη, να αποσπάσουμε κατακτήσεις ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Που ήταν εδώ στη μάχη των πυρκαγιών, στις πλημμύρες και στα χιόνια, στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, που συνέβαλαν για να οργανωθεί ο αγώνας του λαού μας, για να υπάρχει ένα στήριγμα στον πολύπαθο λαό της Β. Εύβοιας».

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος, ανάμεσα στα άλλα σημείωσε πως:

«Το ΚΚΕ έχει δώσει σκληρές μάχες μαζί με το λαό στο Μαντούδι, στη Βόρεια Εύβοια, είναι εδώ, για κάθε πρόβλημα, σε κάθε εργασιακό χώρο, στο πλευρό των Ρετσινάδων, των εργατών της ΤΕΡΝΑ που με σκληρή δουλειά, με κινδύνους, παράγουν τον πλούτο που καρπώνεται το μονοπώλιο.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των ανέργων και των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο πλευρό των εργαζομένων στο δήμο. Καθημερινά παρεμβαίνει για τα δικαιώματα των βιοπαλεστών αγροτών  και επαγγελματιών, για τη μόρφωση των παιδιών και την βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία, στο Κέντρο Υγείας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που έχει στοιχίσει ακριβά στο λαό της περιοχής. Για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία , για σύγχρονο οδικό δίκτυο. 

Όλες οι κυβερνήσεις είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες.

Ζούμε στο 2023 και διατηρούν ένα άκρως  επικίνδυνο οδικό δίκτυο, διατηρούν την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, στο Μαντούδι και την Ιστιαία, απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για σύγχρονο νοσοκομείο στην Βόρεια Εύβοια και  έχουν τα μούτρα να μιλούν και να υπόσχονται;

Παίζουν με τις ζωές σας. Έχουμε θρηνήσει θύματα!

Ζούμε στον 21ο αιώνα με τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά αντί γι’ αυτό η κατάσταση χειροτερεύει. Με τη δουλειά, με το μόχθο των παραγωγών του πλούτου θησαυρίζει μια χούφτα καπιταλιστές. Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί το σύστημα που διαχειρίζονται έχει σαπίσει.

Αυτό καταγράφεται στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές εφάρμοσαν τα μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκών νόμων για να υπηρετήσουν τη στρατηγική της ΕΕ και τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας».

Τόνισε επίσης πως: «Οι διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε δευτερεύοντα ζητήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη  συμφωνία τους στα κρίσιμα ζητήματα.

Η Μπακογιάννη, ο Βενιζέλος, η ίδια η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τσαπανίδου, έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στην πολιτική της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και αντικειμενικά μπορούν την επομένη των εκλογών να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ τους ή με άλλους που ανήκουν στο ίδιο “συνάφι”, αλλά παίζουν παιχνίδια. Στο μυαλό τους έχουν τον εκβιασμό του λαού στις δεύτερες εκλογές, την υφαρπαγή της ψήφου του  και πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, μονοκομματική ή συνεργασίας θα είναι απο χέρι αντιλαϊκή. Η προσήλωση τους στην “αντοχή της οικονομίας”, τη “δημοσιονομική πειθαρχία” και τα “πρωτογενή πλεονάσματα” που προέρχονται από τη σκληρή φορολογία και την περικοπή δαπανών για τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους μισθούς και τις συντάξεις, καταρρίπτουν τους μύθους περί βελτίωσης του λαϊκού εισοδήματος που διατυμπανίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου.

Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι δυνατός ο λαός, με πολύ δυνατό ΚΚΕ, λαϊκή, ριζοσπαστική αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας.  

Ο λαός μας έχει τη δύναμη να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια.

Ο κάθε ένας το ξέρει και το εκτιμά. Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση σε μεγάλα συμφέροντα, δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού που τον υπηρετεί ακούραστα για δεκαετίες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ,  δεν βγαίνει στο αντιλαϊκό παζάρι όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, δεν θα μεταλλαχτεί σε στήριξη ή ανοχή σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από αυτές ή τις επόμενες εκλογές». Τέλος, ο Γ. Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα «μάχης» για την τελευταία βδομάδα της προεκλογική περιόδου: «Όλοι στη μάχη! Να συζητήσουμε με φίλους και φίλες που προβληματίζονται, να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, σε κάθε λαϊκή οικογένεια και να πέσει στην κάλπη!»