Γεωργία Πύθουλα: Το «υπόδειγμα» όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα είναι η υποστελεχωμένη δημόσια Υγεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γεωργία Πύθουλα: Το «υπόδειγμα» όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα είναι η υποστελεχωμένη δημόσια Υγεία

Προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων οι δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών για στήριξη στο νοσηλευτικό προσωπικό και για «υποδειγματικό Κέντρο Υγείας».

Οι γλυκανάλατες δηλώσεις υποστήριξης δε μπορούν να κρύψουν την ευθύνη όλων όσων έχουν ευθύνη για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Υγείας γενικά και ειδικά του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, για την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, για την εντατικοποίηση της δουλειάς του νοσηλευτικού προσωπικού, για τις χιλιάδες συμβασιούχων και στον τομέα της Υγείας που ζουν το μαρτύριο της σταγόνας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το «υποδειγματικό Κέντρο Υγείας Ψαχνών», κατά τον κ. Κεδίκογλου, δεν έχει Καρδιολόγο, Ακτινολόγο, Μικροβιολόγο, Παιδίατρο, Οδοντίατρο και άλλες βασικές ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το νοσηλευτικό προσωπικό σε μεγάλο μέρος του είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν το επόμενο διάστημα. Όλα αυτά οδηγούν στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας για το λαό της περιοχής μας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.

Επίσης, στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, με τις μεγάλες αποστάσεις και τα πολύ απομακρυσμένα χωριά, με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες δεν υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ!

Όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα που η επιστήμη έχει τεράστιες δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης δεκάδων ασθενειών και παθήσεων. Η αντίφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιμετώπισης της Υγείας και συνολικά της ζωής του λαού ως κόστος για το κράτος και ως πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους της ιδιωτικής Υγείας.

Η διαχρονική πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων που ως τώρα έχουν υλοποιήσει τη μετατροπή του προσωπικού των μονάδων Υγείας σε συμβασιούχους, τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ, τις περικοπές στις εξετάσεις που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζουν να μην εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους υγειονομικούς, οδηγεί σε «υποδειγματικά» Κέντρα Υγείας όπως των Ψαχνών όπου μετά βίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μια εξέταση αίματος.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους νοσηλευτές, συνολικά υγειονομικούς, στην πράξη φέρνοντας στη βουλή τα δίκαια αιτήματά τους, κυρίως στηρίζοντας και πρωτοστατώντας στο εργατικό λαϊκό κίνημα για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για στελέχωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Αυτή η προοπτική μπορεί να αποκτήσει νέα δυναμική με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη. Για να ενισχυθεί ο αγώνας των υγειονομικών και του λαού στα χειρότερα που έρχονται όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”, στον δρόμο της ανατροπής!

Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ