Γ. Μαρίνος από το Αλιβέρι: Τώρα ΚΚΕ! Αυτό θα κάνει τη διαφορά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Μαρίνος από το Αλιβέρι: Τώρα ΚΚΕ! Αυτό θα κάνει τη διαφορά!

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι, το Σάββατο 13 Μάη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο βουλευτή Εύβοια και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Μαρίνος, απηύθυνε κάλεσμα: «να δώσουμε  μαζί , με αποφασιστικότητα τη μάχη για πολύ δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 του Μάη. Μπορούμε μέχρι την τελευταία στιγμή να κερδίσουμε νέες δυνάμεις που ταλαντεύονται, που προβληματίζονται και πρέπει να βρεθούμε κοντά τους για να ξεπεράσουν πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα… Απευθύνουμε από καρδιάς κάλεσμα σε όλους και σε όλες ανεξάρτητα τι έχουν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, να συναντηθούμε στην κάλπη γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος στο μεγάλο κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική, θα δώσει δύναμη στο λαό και τους αγώνες του.

Η αριστερή -προοδευτική μάσκα που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι του έχει πέσει, μάταια προσπαθούν να κρύψουν ή να δικαιολογήσουν την πολιτική των μνημονίων και τις δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα… Οι οικογένειες που έχουν ρίζες στην εθνική αντίσταση και στους κατοπινούς αγώνες του λαού μας δεν έχουν σχέση με τη ΑμερικανοΝΑΤΟική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τα παραμύθια που πλασάρει λέγοντας ότι  δήθεν “έβαλε μυαλό”, “δεν θα είναι και τόσο μνημονιακός  και θα αλλάξει» .

Στη συνέχεια, σε αναφορά του στο ζήτημα της επέλασης των ΑΠΕ στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και των πολιτικών ευθυνών των αστικών κομμάτων σημείωσε: «Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, από τη δεκαετία του ‘90, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Ευθύνονται για την επέλαση των ενεργειακών ομίλων και την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την Κάρυστο μέχρι τη Βόρεια Εύβοια κι τώρα εδώ στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου, στο Γαβαλά, στα Κοτύλαια  και σε άλλες περιοχές, στο όνομα της λεγόμενης “Πράσινης Ανάπτυξης” που στηρίζουν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που έχει αποδείξει ότι αυτή η στρατηγική υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και βιάζει το περιβάλλον. Το καταστρέφει.

Είναι υποκρισία να χτυπούν οι βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΜΕΡΑ 25 το λαό στην πλάτη για τις ανεμογεννήτριες, την ώρα που τα κόμματα τους, είναι υπέρμαχα της “Πράσινης Ανάπτυξης”, της στρατηγικής της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών ακόμα και σε περιοχές Natura, σε προστατευόμενες περιοχές.

Δεν μπορούν να το κρύψουν, όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge, δηλητηριάζοντας την περιοχή».

Ανέδειξε επίσης την συμπόρευση όλων των αστικών κομμάτων στην επίθεση ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πάει άλλο! δοκιμάστηκαν αυτοδύναμες και κυβερνήσεις συνεργασίας, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ ή με τη ΔΗΜΑΡ, Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Την 4ετία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε περισσότερα από το 70%.Το λέμε στο λαό με ευθύνη! Τιμωρείστε τους αποφασιστικά! 

Οι εξελίξεις έχουν θέσει με επιτακτικό τρόπο το πραγματικό δίλλημα:  Να είναι ισχυρός ο λαός με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και πολύ αδύναμα τα αστικά κόμματα που θα σχηματίσουν την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας. 

Τα προγράμματα που ανακοίνωσαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “κομμένα και ραμμένα”  στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, του δίνουν νέα προνόμια, διαιωνίζουν τα προβλήματα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών… Το σύνθημα του Μητσοτάκη πάμε μπροστά σημαίνει, μπροστά για το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του και λαός στα ίδια και χειρότερα. Απάτη είναι και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για “δικαιοσύνη παντού”»

Και αναρωτήθηκε «θα εξαφανιστούν οι καπιταλιστές που τους προσκυνούν όλα τα αστικά κόμματα; Θα σταματήσει η  εκμετάλλευση και η επίθεση κατά των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς; Θα αλλάξει η ιμπεριαλιστική, επιθετική φύση του ΝΑΤΟ που είναι το καμάρι όλων των αστικών κομμάτων; Θα γίνει φιλολαϊκή η ΕΕ, το στρατηγείο των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων κατά των λαών; Θα αλλάξει το καπιταλιστικό κράτος των λίγων που αντιμετωπίζει εχθρικά τις ανάγκες του λαού;  Θα τελειώσει η φοροληστεία, θα καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων και αυτοί που ακολούθησαν, τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι το ευαγγέλιο της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;»

Τέλος επισήμανε ότι «Αυτό που κρίνεται στις 21 Μάη δεν είναι “ποιός” και “πως” θα εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμα στις πλάτες του λαού, αλλά πόσο δυνατός θα είναι ο λαός έχοντας στο πλευρό του ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ που δεν έχει καμία δέσμευση σε μεγάλα συμφέροντα, δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού που τον υπηρετεί ακούραστα για δεκαετίες. Τώρα ΚΚΕ! Αυτό θα κάνει τη διαφορά!»

14 Μάη 2023