Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στην Εύβοια με ποσοστό 7,14%, 8.938 ψήφους – άνοδο 2.842 ψήφους ή 46,6% – και επανεκλέγοντας βουλευτή στο νομό, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στην Εύβοια με ποσοστό 7,14%, 8.938 ψήφους – άνοδο 2.842 ψήφους ή 46,6% – και επανεκλέγοντας βουλευτή στο νομό, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό

Συνεχίζουμε δυναμικά για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ!

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκλογικής μάχης της 21ης Μάη για το Κόμμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας. Χαιρετίζουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αυτή η συμπόρευση στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στην Εύβοια με ποσοστό 7,14%, 8.938 ψήφους – άνοδο 2.842 ψήφους ή 46,6% – και επανεκλέγοντας βουλευτή στο νομό, είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Οι νέες δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα μπορούν από σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης, στον δρόμο της εργατικής λαϊκής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα πιο μαζικά των γυναικών και της νεολαίας.

Ιδιαίτερα η ενίσχυση του ΚΚΕ στην πόλη της Χαλκίδας, σε γειτονιές και περιοχές όπου κατοικούν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι όπως η Νεάπολη, ο Αη Γιάννης και η Ν. Αρτάκη, καθώς και στην Β. Εύβοια, όπου ο αγώνας του λαού της συγκλόνισε όλη τη χώρα, αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στην Εύβοια είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και το όλο της περιοχής. Κύρος που έχει καταχτηθεί μέσα από την πρωτοπόρα δράση των στελεχών, μελών και οπαδών του Κόμματος στην πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ΚΚΕ στην Εύβοια πρωτοστάτησε:

  • Στους χώρους δουλειάς, στην πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να πληρώσουν οι ένοχοι, για να μην έχουμε άλλα «Τέμπη».
  • Στον ηρωικό αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας για να ζήσουν στον τόπο τους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.
  • Στην πάλη των πλημμυροπαθών στο Ληλάντιο και τα Μεσσάπια για μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αποκατάσταση των υποδομών και  πλήρη καταβολή αποζημιώσεων.
  • Στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της επιχείρησης, για να εξασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Την περίοδο της πανδημίας, αλλά και πριν και μετά από αυτή, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, των άλλων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νομού, για τη στήριξη του έργου των υγειονομικών.
  • Για τη μόρφωση των παιδιών μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με επαρκή και μόνιμο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τους μαθητές, που δε θα βάζει φραγμούς ανάλογα με την τσέπη του καθενός.
  • Για να μπει τέλος στην επέλαση των ενεργειακών ομίλων στην Εύβοια, για να καταδικαστεί η «πράσινη ανάπτυξη» που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα με πρόσχημα την προστασία του Περιβάλλοντος.

Μέσα από αυτή τη δράση το ΚΚΕ συμπορεύθηκε με χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και νέες της Εύβοιας με τους οποίους δε συμφωνούσαμε σε όλα, που αρκετοί από αυτούς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους ακόμα και σήμερα. Μεγάλο μέρος από αυτούς όμως συμφωνεί στο κρίσιμο θέμα για την προηγούμενη και την επόμενη εκλογική μάχη: Ότι, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη! Να είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα βρεθεί απέναντι στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ όταν οι άλλοι -ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- θα συναινούν, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια στις πιο σημαντικές και εμβληματικές επιλογές της κυβέρνησης τόσο με την ψήφο τους στη Βουλή όσο και με τις τρικλοποδιές στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Μπροστά στις εκλογές της 25ης Ιούνη η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Εύβοιας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, εξασφαλίζοντας τη βουλευτική έδρα στην Εύβοια και τους 26 βουλευτές του ΚΚΕ συνολικά.

Να το κάνει όπως ο λαός σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, ιδιαίτερα στη Βόρεια, όπου ανέδειξε το ΚΚΕ σε πρώτη δύναμη με μεγάλα ποσοστά, όπως στη Σκεπαστή (36,6%), στο Μετόχι Κηρέως (32,3%), στο Μακρυμάλλη (29,7%) και στο Σπαθάρι (27%), σε δεύτερη δύναμη όπως στην Κήρινθο (19,9%), στην Αγ. Άννα (16,2%), στους Ωρεούς (15,6%), στα Βασιλικά (17,5%) στον Αγ. Βλάση (23,1%), στην Τσαπουρνιά (27,1%) στα Γιάλτρα (14,9%), στην Κοκκινομηλιά (18,2%) και την Κεράμια (21,7%).

Δεν σταματάμε ούτε λεπτό την πολιτική δραστηριότητα! Από σήμερα εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ.

Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Μόνοι τους και όλοι μας!

Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

ΠΕΡΙΟΧΗΠΟΣΟΣΤΟΨΗΦΟΙΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ 2019
ΕΥΒΟΙΑ7,15%8.949+2,17%+2.842
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ6,63%3.415+1,85%+1246
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ –ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ12,89%1.110+4,91%+378
ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ  ΑΙΔΗΨΟΥ9,05%1.176+2,37%+311
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ7,21%1.475+1,83%+360
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ6,28%508+2,04%+163
ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ5,60%692+2,02%+257
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ4,86%401+1,46%+117
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ4,59%105+1,26%+26

Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ

Μάης 2023