Η ένταξη του εργολάβου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των παροχών Υγείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ένταξη του εργολάβου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των παροχών Υγείας

Η κυβέρνηση της ΝΔ , άμεσα και γρήγορα προχωράει τα σχέδια της για την Υγεία. Συνεχίζει το εγκληματικό της έργο απο εκεί που το άφησε. Όπως και τη περίοδο της πανδημίας που “μπούκωσε¨ με ζεστό χρήμα τον ιδιωτικό τομέα , έκανε λάστιχο τα πρωτόκολλα ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας , πέταξε στην αναστολή εργαζόμενους , άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία. Συνεχίζει να αφήνει το Νοσοκομείο με ένα οργανόγραμμα του 2012 , που ίσχυε για το παλιο Νοσοκομείο. 

Βάζει τους εργολάβους στο Νοσοκομείο μετά τη φύλαξη και τη Τεχνική Υπηρεσία και στη καθαριότητα.

“Ρίχνει” 30 εργαζόμενους στους οδυνηρούς όρους του εργολάβου , στις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που παίρνανε τα συγχαρητήρια και τα παλαμάκια το καιρό της πανδημίας , που κάτω απο πολύ δύσκολες συνθήκες ανταπεξήλθαν , συνέβαλλαν στη καταπολέμηση του “αόρατου” εχθρού.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν απο το παλιό Νοσοκομείο σε ένα τετραπλάσιο κτίριο και καλύπτουν χώρους εκτός Νοσοκομείου , όπως το ΚΕΦΙΑΠ , η σχολή νοσοκόμων και οι  προαύλειοι χώροι του Νοσοκομείου. Ουσιαστικά μειώνει τις παροχές καθαριότητας , τις δίνει προς παράδοση στον ιδιώτη όπου αυτός θα καθορίζει με τι όρους θα καθαρίζεται το νοσοκομείο , με ποια ωράρια θα δουλεύει το προσωπικό , πόσους θα αφήνει απλήρωτους. Οι εργαζόμενοι είχαν βιώσει αυτούς τους όρους και στο παλιό Νοσοκομείο.

Το επόμενο βήμα είναι η μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, η ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ. Συνεχίζει την εφαρμογή του “νέου ΕΣΥ” που έχει τη σφραγίδα των προαπαιτούμενων μέτρων του Ταμείου Ανάκαμψης που όλα τα κόμματα πίνουν κρασί στο όνομα του ,  αναγκάζει το λαό να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη. Και σε αυτά της τα σχέδια πρέπει να βρει εμπόδια τους υγειονομικούς και το λαό.

Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας έχει την σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια

Η ΝΔ προχωράει το έργο της καθώς βρήκε στρωμένο το έδαφος απο όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες η μία μετά την άλλη βάζαν το λιθαράκι τους για τη παραπέρα εμπορευματοποίηση.

Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2012 που κατάργησαν 10000 οργανικές  θέσεις μόνιμων υπαλλήλων , που έκλεισαν Νοσοκομεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα το λοιμωδών , που χειροτέρεψαν τους όρους δουλειάς , καταργώντας τα ΒΑΕ και 13ο -14ο μισθο.

Όμως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας , εκτοξεύτηκαν  και αποτελούν προθάλαμο των εργολάβων.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επανέφερε ούτε μία οργανική θέση απ αυτές που χάθηκαν. Μάλιστα την έλλειψη κενών θέσεων την αξιοποίησε για να προσλαμβάνει στις θέσεις μονίμων φτηνούς και πολιτικά εκμεταλλεύσιμους συμβασιούχους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ίδρυση της Α.Ε. Μονάδας Υγείας στη Σαντορίνη επι κυβέρνησης του. Η λογική κόστους – οφέλους  που αποδέχονται όλα τα κόμματα δε μπορεί να υπάρχει στα Νοσοκομεία , είναι λογική που πάντα θα συμπιέζει τις λαικές ανάγκες προκειμένου να εξασφαλιζεται η δημοσιονομική πειθαρχεία, τα ματωμένα πλεονάσματα του κράτους.

Ανεξάρτητα του κόστους του εργολάβου, αυτός δε χωράει στο χώρο του Νοσοκομείου γιατί δε μπορεί να εξασφαλίζεται η καθαριότητα του Νοσοκομείου, οι παροχές της υγείας συνολικά ,  απο τις ορέξεις των επιχειρηματιών.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας , στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιχειρηματική δραστηριότητα στα Νοσοκομεία.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για να φύγουν οι εργολάβοι απο τα Νοσοκομεία, για να εξασφαλιστούν αξιοπρέπεις συνθήκες δουλειάς , για να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας που δουλεύουν ως συμβασιούχοι. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο λαός της Χαλκίδας να βάλει πλάτη , μαζί με τους υγειονομικούς. Για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα σε υψηλού επιπέδου δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

4/7/23