Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο προαύλιο του Διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο προαύλιο του Διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο προαύλιο του Διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά. Γι` άλλη μια χρονιά, ο λαός και η νεολαία της πόλης  έμειναν πιστοί στο αγωνιστικό ραντεβού τους.  Με μεγάλη προσέλευση και μεγάλο ενδιαφέρον έδωσαν το παρόν σ` ένα φεστιβάλ που φέτος είχε έντονο χαρακτήρα διεκδίκησης κι αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Νικολίνα Φάσσα εκ μέρους των οργανώσεων της ΚΝΕ Λιβαδειάς, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Λιβαδειά και σε ολόκληρη την περιοχή πρωτοστάτησαν κι ήταν παρούσες σε κάθε διεκδίκηση. Βγήκαν μπροστά στο έγκλημα των Τεμπών μαζί με τους μαθητές της πόλης, ήταν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στον Ελικώνα κι ολόκληρη τη Βοιωτία κι αυτό το καλοκαίρι, οργανώνουν και σήμερα την αλληλεγγύη με το νέο έγκλημα των πλημμυρών στη Θεσσαλία».

Στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Λαμπρινή Γερονικολού, υποψήφια Δήμαρχος Λεβαδέων με την Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σημείωσε: «Η καταστροφή αυτή που βλέπουμε γύρω μας να διογκώνεται είναι επιλογή κι είναι επιλογή πολιτική την οποία οφείλουμε να καταδικάσουμε μπροστά στις κάλπες του Οκτωβρίου! Οι αθωράκιστοι Δήμοι μας δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά συνειδητή απαξίωση των αναγκαίων αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων  που απαιτούνται για την αυτονόητη προστασία μας. Αυτή την ολιγωρία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών φτάσαμε να την πληρώνουμε με αίμα!» και κάλεσε τον Λιβαδείτικο λαό «να κάνει την διαφορά», να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές της 8ης  Οκτώβρη.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η περιοχή αποτελεί πεδίο μεγάλων επενδύσεων και κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους. Τα μονοπώλια της Ενέργειας θησαυρίζουν γεμίζοντας ανεμογεννήτριες τα βουνά και φωτοβολταϊκά τους κάμπους. Βιομηχανίες και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του μετάλλου, των τροφίμων, των κατασκευών, του τουρισμού κ.ά. γιγαντώνονται και λεηλατούν τον φυσικό πλούτο. Η εκμετάλλευση των εργαζομένων βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Κατασκευαστικοί όμιλοι και εργολάβοι μοιράζονται τεράστια κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη. Όλα αυτά, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό, που πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα που έχει αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια, τα συμπεράσματα που έχει βγάλει και με βάση αυτά να φτάσει στην κάλπη». Τόνισε πως «Περιφέρεια και Δήμοι έχουν μεγάλες ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, παίζοντας παράλληλα ενεργό ρόλο στην προσπάθεια ενσωμάτωσης του λαού στα κυβερνητικά σχέδια “ανασυγκρότησης”, όπως πχ στην Β. Εύβοια. Έχουν ευθύνη για την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, για την έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία και δημόσια κτίρια, για το άθλιο οδικό δίκτυο, για την κατάντια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για τις απαράδεκτες σχολικές εγκαταστάσεις, που στην περίπτωση μάλιστα των ειδικών σχολείων ξεπερνούν την αθλιότητα». Κάλεσε τον λαό της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας «να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στους υπαίτιους για όσα τον ταλαιπωρούν και τον βασανίζουν, εμποδίζοντάς τον να ζήσει σήμερα με βάση τις ανάγκες του» και «να στηρίξει με αποφασιστικότητα τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια».  «Αυτός» είπε «είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας. Γιατί στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, διαλέγουμε τις ζωές μας!».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από το νεανικό συγκρότημα Ανόθευτα Όνειρα και τους Ανδριάνα Δημητρίου, Δημήτρια Μπόμπα, Μανώλη Αστεριάδη, Γιώργο Καρκάνα κι Ορέστη Νιαβή.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μεγάλη συναυλία από το Δημήτρη Μπάση και την ορχήστρα του, που ξεσήκωσε σε λαϊκούς, γνώριμους ρυθμούς τους επισκέπτες κάθε ηλικίας του φεστιβάλ.

Το ενδιαφέρον των μικρών φίλων της ΚΝΕ τράβηξε για άλλη μία χρονιά η γωνιά του Κόκκινου Αερόστατου ενώ σημαντική παρουσία είχαν τα στέκια των μαθητών και των νέων εργαζομένων, με το quiz για τον ρατσισμό που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές και την συζήτηση για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που αποτελεί «αιτία πολέμου», μπροστά μάλιστα στην απεργία που προετοιμάζουν τα σωματεία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

Συγκινητική ήταν η προσφορά αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς η οποία συνεχίζεται μέσω των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης αλλά και στις μάχες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτώβρη!