Ιατρικό προσωπικό Βοιωτίας :
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιατρικό προσωπικό Βοιωτίας :
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (Ε.Ν.Ι.Β.) 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣ: Πρ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς – Θήβας, κο Τριανταφύλλου,
Αναπλ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας, κο Κατσαγκόλη,

ΚΟΙΝΟΠ.: Υπουργό Υγείας, κο Χρυσοχοϊδη,
Αναπλ. Υπουργό Υγείας, κα Αγαπηδάκη,
Πρόεδρο ΕΟΔΥ, κο Χατζηχριστοδούλου,
ΜΜΕ

Θέμα: Στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ

 Είναι γνωστό πως πάνω από 1.000 εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) απειλούνται με απόλυση στις 30/11, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Εργαζόμενοι που είχαν καθοριστική συμβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ακόμα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε έκτακτες καταστάσεις με ανάγκη αυξημένης επιτήρησης της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, 400 εργαζόμενοι στα προγράμματα «Philos» κινδυνεύουν από μήνα σε μήνα να μείνουν απλήρωτοι, εργαζόμενοι των νοσοκομείων, Κ.Υ., αλλά και αλλού.

Τα προγράμματα «Philos» αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη των προσφύγων με εργαζόμενους να απασχολούνται και σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας εντός καμπ  (για την Βοιωτία σε καμπ της Ριτσώνας και Θήβας). Επιπρόσθετα,  αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανάγκη για ενίσχυση με επιπλέον εργαζόμενους, καθώς νέο κύμα προσφύγων έχει προκαλέσει ο πόλεμος σε Ουκρανία και Παλαιστίνη.

Στο Γ.Ν. Λιβαδειάς έχουμε 3 συναδέλφους και στο Γ.Ν. Θήβας 1 συνάδελφο στα εν λόγω προγράμματα και είναι γνωστό πως λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων μας ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Πολύ δε μάλλον όταν μιλάμε για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των κλινικών, ενώ αμείβονται με την κατώτερη μισθολογική βαθμίδα (πχ επιμελητής γιατρός αμείβεται ως ειδικευόμενος). Το γεγονός ότι η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου  δεν έχει ακόμα καταβληθεί ενώ δεν έχει ακόμα «εξασφαλιστεί» η αμοιβή τους για τους επόμενους μήνες γεμίζει με ανασφάλεια τους συναδέλφους ωθώντας τους σε παραίτηση. 

Θεωρούμε απαράδεκτη τη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων ΕΟΔΥ, πως το σύνολο των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ αλλά και στα προγράμματα Philos “δεν χρειάζονται στον Οργανισμό”. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΟΜΥ και του προγράμματος «Philos». 
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες (διερμηνείς, ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μαίες, διασώστες κ.ά.).
  • Παροχή φαρμάκων, απαραίτητου εξοπλισμού και αναλώσιμων για τις ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές πράξεις και οχημάτων στους διασώστες.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, των αναδρομικών και των εξαιρέσιμων.

06-11-2023

Τα Δ.Σ.