Σύλλογοι εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς, Θήβας και Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας :
ανακοίνωση για την στήριξη του πανελλαδικού αγώνα των εργαζομενων στον ΕΟΔΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογοι εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς, Θήβας και Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας :
ανακοίνωση για την στήριξη του πανελλαδικού αγώνα των εργαζομενων στον ΕΟΔΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (Ε.Ν.Ι.Β.)

ΠΡΟΣ: Πρ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς – Θήβας, κο Τριανταφύλλου,
Αναπλ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς- Θήβας, κο Κατσαγκόλη,

ΚΟΙΝΟΠ.: Υπουργό Υγείας, κο Γεωργιάδη,
Αναπλ. Υπουργό Υγείας, κα Αγαπηδάκη,
Πρόεδρο ΕΟΔΥ, κο Χατζηχριστοδούλου,
ΜΜΕ

Θέμα: Στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ

 Είναι γνωστό πως πάνω από 400 εργαζόμενοι στα προγράμματα «Philos» του ΕΟΔΥ απειλούνται με απόλυση στις 15/02, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους. Εργαζόμενοι που είχαν καθοριστική συμβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ακόμα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε έκτακτες καταστάσεις με ανάγκη αυξημένης επιτήρησης της δημόσιας υγείας.

Τα προγράμματα «Philos» αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη των προσφύγων με πάνω από 150 εργαζόμενους να απασχολούνται και σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας εντός καμπ  (για την Βοιωτία σε καμπ της Ριτσώνας και Θήβας). Επιπρόσθετα,  αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανάγκη για ενίσχυση με επιπλέον εργαζόμενους, καθώς νέο κύμα προσφύγων έχει προκαλέσει ο πόλεμος σε Ουκρανία και Παλαιστίνη.

Στο Γ.Ν. Λιβαδειάς έχουμε 3 συναδέλφους και στο Γ.Ν. Θήβας 1 συνάδελφο στα εν λόγω προγράμματα και είναι γνωστό πως λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων μας ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Πολύ δε μάλλον όταν μιλάμε για εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των κλινικών, ενώ αμείβονται με την κατώτερη μισθολογική βαθμίδα (πχ επιμελητής γιατρός αμείβεται ως ειδικευόμενος).

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον πανελλαδικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΟΜΥ και του προγράμματος «Philos». 
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες (διερμηνείς, ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μαίες, διασώστες κ.ά.).
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, των αναδρομικών και των εξαιρέσιμων. Η μισθοδοσία να καταβάλλεται με συνέπεια. Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος.

11-01-2024

Τα Δ.Σ.