Ημέρα της Γυναίκας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα της Γυναίκας

Στα πλαίσια των δράσεων για την Γυναίκα, η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πολιτιστική εκδήλωση στο Θολωτό της Κρύας, σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 του Μάρτη κάθε χρόνου σε ανάμνηση της  μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.IMG_3514

Στηρίζοντας αταλάντευτα τους αγώνες της γυναίκας για την κατάκτηση ισότιμης θέσης στην καπιταλιστική οικονομία, η ΟΓΕ, διοργανώνει διαρκώς εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και συνδικαλιστικού χαρακτήρα με πρωταρχικό σκοπό τη συνειδητοποίηση του ρόλου της στην κοινωνία και την οικονομία και να τον επεγκλωβισμό της από τα στερεότυπα αιώνων που την περιορίζουν στο ρόλο του “φροντιστή” της καθημερινότητας και ακόμα χειρότερα στον ρόλο του “ερωτικού αντικειμένου” που πρέπει να αρκείται σε μερικές κινήσεις αβροφροσύνης και ιπποτισμού.

Σήμερα μάλιστα, που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στρέφουν κάποιους από τα πιο ευάλωτα λαϊκά στρώματα στα νύχια του ναζιστικού τέρατος της Χρυσής Αυγής που θέλει την γυναίκα περιορισμένη στον ρόλο της αναπαραγωγικής μηχανής στην υπηρεσία του άνδρα, είναι ακόμα πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη της κατάκτησης του ισότιμου ρόλου της στην οικονομία και η απόκρουση τέτοιων αναχρονιστικών απόψεων.

Η γυναίκα δεν είναι “άλλο είδος“, όπως ισχυρίζονται τα φασιστοειδή της ΧΑ, προορισμένο να γεννά τους απογόνους του άνδρα. Τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις, εκτός από υποτιμητικές για την γυναίκα, σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κατηγορίες και πρέπει να καταδικάζονται άμεσα, όποτε και από οποιονδήποτε τις εκφράζει.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ΔΣ, η πρόεδρος της Ομάδας, Λαμπρινή Γερονικολού

Snapshot 1 (7-3-2016 3-41 πμ)

 

 

 

 

 

 

 

και την κύρια ομιλία έκανε η Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.Snapshot 2 (7-3-2016 3-46 πμ)

 

 

 

 

 

 

Και οι δύο στις ομιλίες τους εστίασαν στον ρόλο της γυναίκας στην σύγχονη εποχή και τον συνέδεσαν με τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας από τις αντιλαίκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς χάριν της λεγόμενης “ανταγωνιστικότητας” των επιχειρήσεων που για τον λαό μεταφράζεται σε θυσίες για να διατηρηθούν τα κέρδη κάποιων ομίλων πολυεθνικών εταιρειών.

Σύνδεσαν επίσης τους αγώνες της γυναίκας με την σύγχρονη Οδύσσεια των προσφύγων, κυρίως μανάδων που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους, από τις φονικές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις χώρες της μέσης Ανατολής. Παρεμβάσεις που φέρνουν όλο και πιο κοντά μας την φρίκη του πολέμου για τα κέρδη κάποιων λίγων. Παρεμβάσεις που, αν δεν τις εμποδίσουμε έγκαιρα, που αν δεν σταθούμε εμπόδιο απέναντι στις πολιτικές που τις γεννούν, θα ανάψουν τη φωτιά και στα σπίτια μας. Και τότε θάναι και η Ελληνίδα γυναίκα-μάνα ανάμεσα σε όλες αυτές που αναζητούν καταφύγιο σε ξένες χώρες εκλιπαρώντας για λίγο γάλα και ζεστασιά για το παιδί τους.

Snapshot 2 (7-3-2016 3-58 πμ)

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την υπέροχη μικτή χορωδία “Ερκυνα” με διευθυντή τον μαέστρο Τοντόρ Καμπακτσίεβ.

 

 

 

 

 

Στον χώρο λειτούργησε επίσης και έκθεση σκίτσου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.

IMG_3539IMG_3570 IMG_3581