Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

Με την χθεσινή εκδήλωση στην Κρύα της Λιβαδειάς, έξω από το “Θολωτό”, ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΤΟ Λιβαδειάς της ΚΝΕ, στα πλαίσια του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την νεολαία της προβάλλοντας τις προτάσεις των κομμουνιστών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε διοργανώσεις αθλητικών συναντήσεων (ποδόσφαιρο-μπάσκετ) ερασιτεχνικών μαθητικών ομάδων που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, ενημερωτικές εξορμήσεις σε σχολεία και χώρους νεολαίας, με τελικό προορισμό την χθεσινοβραδινή εκδήλωση στη Κρύα.

Η εκδήλωση, άνοιξε με προβολή βίντεο σχετικό με το σχολείο, για το πώς λειτουργεί και τι στόχους έχει στον καπιταλισμό, και πώς το θέλει η κομμουνιστική νεολαία.

Ακολούθησε μουσικο-οπτικο-θεατρική παρουσίαση του προσφυγικού προβλήματος για την κατανόηση των πραγματικών αιτίων αυτής της τραγωδίας και της ανάγκης να δοθεί ανθρώπινη λύση στην σύγχρονη αυτή οδύσσεια των χιλιάδων κυνηγημένων.

Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών, παρουσίασε διασκευή του θεατρικού έργου “Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι” του Μπ. Μπρεχτ που καυτηριάζει τα πρότυπα του “ισχυρού επιχειρηματία” που κατασκευάζει η σημερινή εκπαίδευση.    

Την αναλυτική κριτική για το εκπαιδευτικό, αλλά και το γενικότερο πολιτικό, σύστημα που γεννά δυστυχισμένους ανθρώπους, πολέμους και πρόσφυγες, αλλά και την διέξοδο από τον φαύλο κύκλο αυτό, παρουσίασε με την πολιτική ομιλία του, ο σ. Μάριος Τσελές, μέλος της περιφερειακής οργάνωσης της ΚΝΕ.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισαν με τον νεανικό τους παλμό και μπρίο μαθητές με τα μουσικά τους συγκροτήματα και τραγούδια που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με την υπόσχεση των διοργανωτών για συνεχείς αγώνες από μια νεολαία που δεν βολεύεται μέσα στα όρια αυτού του συστήματος που τους θέλει πειθαρχημένα και άβουλα όργανά του.

20160416_215504 20160416_20235720160416_203910