Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : ΔΗΛΩΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 25-4-16

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : ΔΗΛΩΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 25-4-16

Σημα Λαικης Συσπείρωσης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 25-4-16

Με νέα μέτρα και προπάντων με νέους εκβιασμούς, για την αποδοχή τους από το λαό και την εφαρμογή τους στο κοντινό μέλλον, επέστρεψε από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό που αποφασίστηκε σε γενικές γραμμές, είναι να δεσμευτεί η κυβέρνηση για πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 2,7 δισ. ευρώ, σαν «εφεδρεία», προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος για δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αν τα μέτρα των 5,5 δισ. που έχουν ήδη συμφωνηθεί με το κουαρτέτο αποδειχτούν ανεπαρκή.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα πρόσθετα μέτρα ως προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να κλείσει η «αξιολόγηση» και καθησυχάζει το λαό ότι ο στόχος θα καλυφθεί με τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί και ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το «εφεδρικό» πακέτο.

Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει έδαφος για τη νομοθέτηση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που έχουν καταληχθεί και ταυτόχρονα κρατάει ανοιχτό το δρόμο για τα επόμενα που με βεβαιότητα θα έρθουν, αν ο λαός δεν παρέμβει καθοριστικά στις εξελίξεις.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό να αποδεχτεί τις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό, με το επιχείρημα ότι αυτό είναι το «ήπιο» κομμάτι της συμφωνίας, που αν δεν αποδώσει, τότε θα πρέπει να συμπληρωθεί με ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως αυτά που περιέχονται στο πακέτο «εν αναμονή».

Καλεί το λαό να ταυτιστεί με το στόχο του κεφαλαίου για άμεση ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την ολοκληρωτική συντριβή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων και ένα νέο κύκλο φοροαφαίμαξης, με το επιχείρημα ότι έτσι θα «αναστηθεί» η οικονομία και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το «εφεδρικό» πακέτο των μέτρων, για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπει το πρόγραμμα μέχρι το 2018.

Πετάει μάλιστα και το «τυράκι» του χρέους, σαν να πρόκειται ο λαός να ωφεληθεί από οποιαδήποτε συζήτηση για τη διευθέτησή του.

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα σε άλλα, στα μέτρα «εν αναμονή» περιέχονται νέες περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24% σε ρεύμα και νερό, περικοπές κύριων συντάξεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και άλλα.

Ακόμα κι αν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμοστούν όλα μέχρι το 2018, είναι βέβαιο ότι πάνω απ’ όλα αποτελούν εφεδρεία του κεφαλαίου και ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει προσπάθεια να νομοθετηθούν. Άλλωστε, ορισμένα από αυτά, όπως οι ομαδικές απολύσεις, είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στον κύκλο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την «αξιολόγηση».

Παράλληλα, η κυβέρνηση απειλεί ότι αν δεν κλείσει η «αξιολόγηση» θα παραιτηθεί και η χώρα θα βυθιστεί σε πολιτική αστάθεια. Η απειλή αυτή, αν και επίσημα διαψεύδεται, δεν απευθύνεται στους «εταίρους» της κυβέρνησης αλλά στο λαό.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα της αβεβαιότητας από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή και με το Προσφυγικό να οξύνεται, η κινδυνολογία περί «αστάθειας» έχει στόχο να φοβερίσει το λαό, να τον βάλει στη γωνία, να μην αγωνιστεί, να μην διεκδικήσει.

Η ένταση των εκβιασμών δείχνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τις αμέσως επόμενες μέρες να ολοκληρώσει την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε με το κουαρτέτο.

Απ’ αυτή τη σκοπιά, η επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας δεν δίνει απάντηση μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και στους άθλιους εκβιασμούς της, στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το λαό και να τον στρατεύσει σε θυσίες δίχως τέλος, για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Δημοσιοποίησε η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο: «Βροχή» πέφτουν οι νέες περικοπές στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις και πολύ περισσότερο στις νέες συνταξιοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βάζει μαχαίρι στις επικουρικές, στα εφάπαξ, στα μερίσματα του Δημοσίου και καταργεί το ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να αδυνατίσουν την αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!.

Για την Περιφέρεια.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και θέλουμε να σημειώσουμε :

  • Η απουσία σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον λαό… Η απουσία σε οποιαδήποτε αναφορά προβλημάτων, που πνίγουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Την ίδια ώρα φέρνεται στην συνεδρίαση προγράμματα έργων, ακόμη και με αμφίβολη χρηματοδότηση.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλετε να συμβάλλετε στην υποταγή του λαού, στην καλλιέργεια αυταπατών.

Δεν λέτε κουβέντα για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και την κατακόρυφη μείωση των δυνατοτήτων της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού.

  • Η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην φτώχεια και την ανεργία…. Στην αδυναμία των εργατικών οικογενειών να εκπληρώσουν πάγιες υποχρεώσεις και ανάγκες…. Στην κατάσταση των νοσοκομείων…. Στην έλλειψη προσωπικού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες….. Στην παιδεία και την πρόνοια. 
  • Στο που βρίσκεται το επίπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης…. Στο πώς και πόσο βοηθούνται όσοι έχουν ανάγκη… Στο πόσο λίγοι οικονομικοί πόροι διατίθενται. 

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο…. Θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για να φτάσουμε παντού.

Στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε το τι ακριβώς γίνεται εδώ,… Και φυσικά  να κινητοποιήσουμε τον κόσμο για να διεκδικήσει όσα δικαιούται και του ανήκουν.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ