Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. για πρόσφυγες –μετανάστες

.   25 Απριλίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς-Εύβοιας : Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. για πρόσφυγες –μετανάστες

Σημα Λαικης Συσπείρωσης 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. για πρόσφυγες –μετανάστες

Η επικίνδυνη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί με αφορμή το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό επιβεβαιώθηκε ξανά, με αφορμή τους θανάτους εγκλωβισμένων προσφύγων σε Ελληνικό, Λάρισα, το θάνατο του πρόσφυγα στην Ειδομένη. Πολύ περισσότερο αυτή η επικίνδυνη κατάσταση που δεν πρόκειται να αλλάξει, δεδομένου ότι αιτία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς είναι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τέτοια που κρατά εγκλωβισμένους χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι μέρος αυτού του βρώμικου παιχνιδιού στις πλάτες αυτών των ανθρώπων, αλλά και των Ελλήνων εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών. Η δράση των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ένα μέρος αυτού του προβλήματος και όχι μόνο γίνεται ανεκτή, αλλά χρηματοδοτείται κιόλας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως για παράδειγμα την περασμένη βδομάδα που δόθηκαν συνολικά 83 εκατομμύρια ευρώ, για να …«διαχειριστούν» το Προσφυγικό. Η κατάσταση έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε τα ρατσιστικά παραληρήματα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής εκδηλώνονται όλο και πιο πυκνά.

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με αφορμή το Προσφυγικό, λαμβάνει επίσης επικίνδυνες διαστάσεις, αφού αυξάνονται οι φωνές και οι ενδείξεις ότι κάθε άλλο παρά η διαχείριση του Προσφυγικού είναι αυτό που έχουν στο μυαλό τους τα γεράκια του πολέμου. Τα άμεσα ή πιο μελλοντικά στρατηγικά τους σχέδια εξυπηρετούνται απόλυτα από την παρουσία τους στην περιοχή, βλέποντας το Προσφυγικό ως «πάτημα» για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Επαναφέρουμε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με κύριο αίτημα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Όσον καιρό παραμένουν στα κέντρα «φιλοξενίας» να υπάρχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο κέντρο της Ριτσώνας όπου οι συνθήκες παραμένουν τραγικά δύσκολες. Μετά τις βροχές, τις λάσπες και το κρύο, η αφόρητη ζέστη μέσα στις σκηνές, τα κουνούπια, τα φίδια, οι σκορπιοί…Θυμίζουμε ότι εκεί βρίσκονται πάνω από 300 παιδιά. Ακόμα δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, το φαγητό είναι απαράδεκτο, ενώ διάφορες ΜΚΟ συνεχίζουν να κάνουν τον τοποτηρητή και κάποιοι να ζητούν και 100 ευρώ για να κάνουν τις αιτήσεις ασύλου….

Ζητάμε άμεσα η Περιφέρεια να πάρει θέση, να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε:

  • Να γίνει αποψίλωση του χώρου να παρθούν μέτρα για φίδια και  κουνούπια.
  • Να υπάρξουν χώροι σκίασης, να εξεταστεί η χρήση κοντέινερς με κλιματιστικά.
  • Να λυθεί το πρόβλημα με το τρεχούμενο νερό.
  • Να υπάρχει άφθονο και ποιοτικό φαγητό με ειδική μέριμνα για τα μικρά παιδιά.
  • Να προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό που χρειάζεται με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου μέσα από τις κρατικές δομές, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Να προσληφθούν διερμηνείς.
  • Να υπάρχει νομική υπηρεσία για τις αιτήσεις ασύλου.

25-4-16

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ