Εργατική Πρωτομαγιά από τα Ταξικά Σωματεία της Λιβαδειάς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατική Πρωτομαγιά από τα Ταξικά Σωματεία της Λιβαδειάς

Στο Ζάππειο γιορτάστηκε φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά από τα Ταξικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.IMG_20160508_105634

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι και νεολαία, ακούραστοι από τις συνεχείς κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών (χθές στο τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και προχθές στην κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς), τίμησαν τους αγώνες της εργατικής τάξης και τους νεκρούς της για την κατάκτηση του οκτάωρου και της ασφάλισης.

Κατακτήσεις που, ακριβώς την στιγμή του γιορτασμού τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε να τις γκρεμίσει με το νομοσχέδιο που συζητάει στη Βουλή!

Κατακτήσεις που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να τις καρατομήσει στο όνομα…. της “αριστεράς” και χάριν της “ανάπτυξης” !

Άραγε τι σκέφτονται αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κλεισμένοι στη Βουλή “συζητάνε” τον νόμο της διάλυσης του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης που με τόσες θυσίες κατάκτησαν οι εργαζόμενοι, και την ίδια στιγμή απ’ έξω τους “κράζουν” δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές όπως, πριν ενάμισυ χρόνο, “έκραζαν” αυτοί κάποιους άλλους κλεισμένους στη Βουλή ;

Ότι…. ψιχαλίζει ;

Αλλά έτσι είναι! Η Ιστορία εκδικείται αυτούς που δεν την παίρνουν στα σοβαρά!

IMG_20160508_105634Οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις έχουν μεγάλη πείρα από “σωτήρες” και ξέρουν ότι ο δρόμος της εργατικής τάξης δεν περνάει μέσα από υπουργικούς διαδρόμους και γραφεία πολιτευτών αλλά είναι κακοτράχαλος και στρωμένος με θυσίες, αγώνες και πείσμα. Δεν ξεχνούν τους νεκρούς του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936 και τα καθημερινά θύματα της απάνθρωπης εκμετάλευσης του εργατικού μόχθου.

Κι αν αυτοί σήμερα τα γκρεμίζουν, αύριο εμείς θα τα ξαναφτιάξουμε. Καλύτερα και για όλους, μέσα σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλευση. Μια κοινωνία ανθρώπινη. Μια κοινωνία αλλιώτικη γιατί “ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός“.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από εκπρόσωπο των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων και απαγγελίες ποιημάτων με ταξικό περιεχόμενο.

Την κεντρική ομιλία έκανε εκπρόσωπος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν έξω από δυο καταστήματα (VOI-NOI και CRISLIA) που αγνόησαν την Πρωτομαγιάτικη Απεργία και άνοιξαν παρά και την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για απεργία.

Με την παρουσία τους και τα συνθήματα ακύρωσαν στην πράξη την απεργοσπαστική ενέργεια των καταστηματαρχών και έδωσαν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εργατική τάξη έχει και τη δύναμη και τη θέληση να προστατεύει τα δικαιώματά της ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις τα κάνουν “πλακάκια” με την εργοδοσία εις βάρος των εργαζόμενων.

IMG_20160508_105714  IMG_20160508_105836 IMG_20160508_110129 IMG_20160508_110313 IMG_20160508_110718