Μαζική η κινητοποίηση για την Υγεία – Πορεία προς τη Βουλή

.   8 Ιουνίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαζική η κινητοποίηση για την Υγεία – Πορεία προς τη Βουλή

Το μαζικό μπλοκ του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική πορεία των υγειονομικών προς την βουλή ενώ νωρίτερα έγινε μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν.

Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, τα μέλη της οποίας κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα, όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, το κράτος να πληρώσει και το κεφάλαιο».

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας κατέφθασαν και οι συνταξιούχοι με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δείτε εδώ).

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους, «που δεν είναι μόνο δικός σας, είναι αγώνας και ολόκληρου του ελληνικού λαού» (διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο εδώ).

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση τόσο των υγειονομικών όσο και των συνταξιούχων απηύθυνε ο Δήμος Κουμπουρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τόνισε πως ο αγώνας για το μεγάλο πρόβλημα της Υγείας είναι κοινός για εργαζόμε

νους και συνταξιούχους. «Έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, εφόσον έχουν τη δυνατότητα, για τις εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες Υγείας .Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο επικαλέστηκε τις υποχρεώσεις του στη Βουλή και για αυτό τελικά ορίστηκε η συνάντηση να γίνει αύριο Πέμπτη στις 4 μ.μ.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν σωματεία υγειονομικών από την Κρήτη, όπως του ΠΑΓΝΗ, από τη Θεσσαλονίκη τα σωματεία των Νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» και «Άγιος Δημήτριος», το σωματείο του Νοσοκομείου Κιλκίς, η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο «Μεταξάς», τα σωματεία των Νοσοκομείων «Αλεξάνδρα», Κρατικό Νίκαιας και άλλα.