Κινητοποίηση των Συνταξιούχων στη Λιβαδειά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κινητοποίηση των Συνταξιούχων στη Λιβαδειά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί, συγκέντρωση των συνταξιούχων Λιβαδειάς που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ, για τα αντιασφαλιστικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Στη συγκέντρωση, εκτός των συνδιοργανωτών, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, εκπρόσωπος των απεργούντων νοσοκομειακών γιατρών καθώς και εκπρόσωπος των απεργούντων εκπαιδευτικών.

Μετά την συγκέντρωση, με μισθωμένο λεωφορείο και ιδιωτικά οχήματα, οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης όπου, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του προσωπικού ασφαλείας των απεργών νοσηλευτών και στην συνέχεια επισκέφθηκαν την διοίκηση και επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα, ομάδες συγκεντρωμένων, μοίρασαν σε όλο το νοσοκομείο την ανακοίνωση της ΣΕΑ.
Η σημερινή εκδήλωση των συνταξιούχων της Λιβαδειάς, ήταν μία απ’ τις δεκάδες παρόμοιες που έγιναν την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα και εντάσσεται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων αντίστασης κατά της κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και στον χώρο της υγείας.
Αυτοί μπορεί να πίστεψαν ότι, με την ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων, ξεμπέρδεψαν αλλά οι συνταξιούχοι ούτε συμφώνησαν και ούτε θα το αποδεχθούν ποτέ, γιατί δεν έχουν σκοπό να δεχθούν, ματωμένες δεκαετίες δουλειάς και αγώνων, να γίνουν δωράκια στα αρπακτικά που ταίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απολαμβάνει την εξουσία.
Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Θα τους γίνουμε εφιάλτης μέρα και νύχτα.
Λιβαδειά 8-6-2016
τα συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία  ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ