Ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» και την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση»

.   19 Ιουνίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» και την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση»

Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» και την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για “δίκαιη ανάπτυξη”, που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις – κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου. Μόνο που δεν προκαλεί γέλιο.

Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να εξωραΐσει τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει και να κρύψει αυτά που προωθεί για το επόμενο διάστημα, όσο κι αν προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το δικό του μοντέλο ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ίδια η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός τον διαψεύδει καθημερινά.

Άλλωστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε κανένα αντιλαϊκό μέτρο απ’ αυτά που υλοποίησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόσθεσε και νέα. Η ανάπτυξη που υπόσχεται οικοδομείται με τα ίδια υλικά: Για το λαό συνεχής φοροαφαίμαξη, ανεργία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τσάκισμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενώ για το κεφάλαιο εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χαριστικές ρυθμίσεις, όπως αυτά που περιέχει ο αναπτυξιακός νόμος.

Συνεπώς, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη υπόσχεται η κυβέρνηση, που ακόμη κι αν επιτευχθεί, αυτό θα γίνει μέσω της δικής του ισοπέδωσης. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και να ψηφιστούν ακόμη περισσότερα, όπως αυτά που προετοιμάζονται για Εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, ή αυτά που περιέχονται στο λεγόμενο αυτόματο κόφτη.

Οι επενδύσεις θα πατήσουν πάνω στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, τα ισοπεδωμένα δικαιώματα, τον εκτοπισμό μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Θα γίνουν με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος του επενδυτή και όχι τις λαϊκές ανάγκες και την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Οι επενδυτές θα απαιτήσουν σιωπή νεκροταφείου και υποταγή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη στα νέα ψέματα της κυβέρνησης. Η ανάκτηση των απωλειών του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών προϋποθέτει αμφισβήτηση, σύγκρουση με το σημερινό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν και η σημερινή κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα».