Τα μέτρα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι ύψους 3,5 δισ. που θα πληρώσει ο λαός

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα μέτρα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης είναι ύψους 3,5 δισ. που θα πληρώσει ο λαός

Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης προϋποθέτει νέα μέτρα, ύψους 3,5 δισ. σε φορολογικό, ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και εργασιακό. Είναι μέτρα αντιλαϊκά που θα έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα στα προηγούμενα μέτρα που έχουν ληφθεί από τα τρία προηγούμενα μνημόνια. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην «ΕΡΤ 1», το πρωί της Τρίτης 28 Φλεβάρη, την επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», συνέχισε ο κομμουνιστής βουλευτής προσθέτοντας ότι «Αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι πως τα αντισταθμιστικά μέτρα θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, δηλαδή δεν θα είναι μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, στην καλύτερη περίπτωση θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου».

«Είναι μισή αλήθεια ότι τα μέτρα παίρνονται για τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά είναι μέτρα για την επιτάχυνση της διαδικασίας εξόδου από την κρίση και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που θα σημαδέψουν για πολλές δεκαετίες τη ζωή της εργατικής τάξης, εάν δεν αντιστραφούν τα πράγματα από την πάλη του λαού», υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.