Να πάψουν οι συνταξιούχοι να πιστεύουν σε «σωτήρες» και να οργανώσουν τον αγώνα τους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να πάψουν οι συνταξιούχοι να πιστεύουν σε «σωτήρες» και να οργανώσουν τον αγώνα τους

Την κοροϊδία και την υποκρισία που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση και η ΝΔ απέναντι στους συνταξιούχους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και καλεί σε αγώνα με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

«Οι συνταξιούχοι δεν παραιτούνται από κανένα απ’ τα δικαιώματά τους, που κατάργησαν όλες οι κυβερνήσεις. Πρέπει όμως και να πάψουν να πιστεύουν στα τάματα των “σωτήρων”, που, όταν κάθονται στους κυβερνητικούς θώκους, μετατρέπονται σε υποζύγια των δανειστών και νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων» υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την αποκριάτικη μάσκα της γαλοντομίας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της υποκρισίας η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησαν να πάρουν υπό την προστασία τους τους συνταξιούχους.

Απ’ το βήμα της βουλής (24.2.2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως μέγας δότης: “Δώσαμε, είπε, εφάπαξ 13η σύνταξη 620 εκ. ευρώ στους χαμησυνταξιούχους”. Για να πλειοδοτήσει την επομένη (25.2.2017) ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης ότι η αναπλήρωση των νέων αντισταθμιστικών μέτρων, που συμφώνησαν κυβέρνηση και κουαρτέτο, για τους συνταξιούχους θα γίνει με την 13η και τη 14η σύνταξη(!!), “εφόσον βέβαια υπάρχουν πλεονάσματα” και εφόσον ο συνταξιούχος “δεν έχει εισοδήματα”. Εφόσον, δηλαδή, ο συνταξιούχος είναι στο περιθώριο και ζεί στα παγκάκια.

Και μόνο το κονδύλι των 620 εκ. ευρώ αποτελεί πρόκληση για τους συνταξιούχους, οι οποίοι από μια πλήρη 13η σύνταξη χάνουν τουλάστον 2,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή κυβέρνηση και δανειστές αφαιρούν κοντά από 2 δισ. ευρώ από όλους τους συνταξιούχους και επιστρέφοντας τα ψίχουλα των 620 εκ. στους πιο πεινασμένους γέροντες εμφανίζονται και ως ευεργέτες τους.

Και ήρθε ο έτερος Καππαδόκης των μνημονίων, ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, που με οργίλο ύφος δήλωσε: “Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη. Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού”. Εκτός του ότι το κόμμα του έφερε τα δύο μνημόνια και συνυπέγραψε το τρίτο, είναι ο ίδιος που ως υπουργός Εργασίας έλεγε κυνικά στους συνταξιούχους: “Δεν μπορεί ο μισθός να είναι 450 ευρώ και η σύνταξη πάνω απ’ τα 600 ευρώ”. Αυτός λοιπόν και το κόμμα του τώρα οργίζονται με την εξοργιστική, πράγματι, κοροϊδία των συνταξιούχων απ’ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Από σήμερα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τις δεσμεύσεις και τα αντισταθμίσματα, που συμφώνησαν η κυβέρνηση και η λυκοσυμμαχία των δανειστών: “Ένα ευρώ θα παίρνουν οι δανειστές, ένα θα δίνει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα” υποστηρίζει προγανδιστικά η κυβέρνηση.

Έτσι έλεγε η κυβέρνηση και για το παράλληλο πρόγραμμα: Ότι θα σώσει τις “κύριες συντάξεις” με το νόμο – λαιμητόμο 4387/2016 του “ψαλοδοχέρη” Κατρούγκαλου, με τον οποίο νομοθέτησε την “προσωπική διαφορά”, περιέκοψε τις επικουρικές συντάξεις, μείωση στους νέους συνταξιούχους, προχώρησε στη σταδιακή περικοπή μέχρι την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και σε αντίστοιχες περικοπές στα εφάπαξ και στα μερίσματα.

Τώρα στην πρώτη γραμμή του τσεκουρώματος μπαίνει η “προσωπική διαφορά” . Δηλαδή το ποσό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα συνεχιζόταν να καταβάλλεται σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι για να καλύψει τη διαφορά ανάμεσα στη σύνταξή τους και τη νέα χαμηλότερη σύνταξη που προκύπτει από τον επανυπολογισμό με βάση το νέο νόμο. Από αυτήν τη νέα αντιασφαλιστική παρέμβαση, υπολογίζεται ότι πλήττονται περίπου 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι, χάνοντας 3,5 δίσ. ευρώ το χρόνο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, νομοθετώντας την “προσωπική διαφορά”, “έσκιζε τα ρούχα της” ότι δεν πρόκειται να την αγγίξει και ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν.

Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι οι “δεσμεύσεις” αυτές ήταν ένας ακόμα ελιγμός της κυβέρνησης για να περάσει ο νόμος – λαιμητόμος. Και επίσης αποδεικνύεται οτι η, δήθεν, οργή της αντιπολίτευσης, είναι μπαταριές για την τιμή των αντιπολιτευτικών όπλων.

Οι συνταξιούχοι δεν παραιτούνται από κανένα απ’ τα δικαιώματά τους, που κατάργησαν όλες οι κυβερνήσεις. Πρέπει όμως και να πάψουν να πιστεύουν στα τάματα των “σωτήρων”, που, όταν κάθονται στους κυβερνητικούς θώκους, μετατρέπονται σε υποζύγια των δανειστών και νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων. Εμπιστοσύνη πια πρέπει να έχουν στο δικό τους αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος που έμεινε ανοιχτός για τους ίδιους τους συνταξιούχους και για τα παιδιά τους.

Αγώνας λοιπόν σε συντονισμό με τα άλλα ζωντανά τμήμα της κοινωνίας που πλήττονται απ’ την αντιλαϊκή πολιτική, μέχρι την ανατροπή των πολιτικών που είναι υπέρ του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών.

Η ΠΟΣ – ΟΑΕΕ συμπαραστέκεται στους εργαζομένους των ασφαλιστικών Ταμείων και στα δίκαια αίτηματά τους, καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων».