ΕΥΒΟΙΑ : Έντονη καταδίκη της κυβερνητικής προσπάθειας για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών

.   9 Δεκεμβρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΒΟΙΑ : Έντονη καταδίκη της κυβερνητικής προσπάθειας για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών

Φωτο αρχείουΦωτο αρχείου
 

Έντονες αντιδράσεις αλλά και ομόφωνη καταδίκη από σωματεία και συνδικάτα έχει προκαλέσει η προσπάθεια του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών.

Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο διευθυντής επιχειρεί να εμποδίσει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επικείμενες αρχαιρεσίες του σωματείου από όλη την Εύβοια, αρνούμενος να παραχωρήσει μονοήμερη άδεια για τη διενέργεια των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογών σε κάθε περιοχή, όπως γίνεται χρόνια τώρα (μία για τη Βόρεια Εύβοια, μία για τη Νότια και μία για τη Χαλκίδα).

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας σημειώνει ότι η προσπάθεια αυτή «ευθυγραμμίζεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πηγαίνει χέρι χέρι με την προσπάθεια της κυβέρνησης και των στελεχών της να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση.

Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά κάποια ιδιαιτερότητα της Εύβοιας. Αποτελεί κομμάτι του παζλ της κλιμακούμενης επιχείρησης της κυβέρνησης για τη χειραγώγηση των εργαζομένων όλων των κλάδων, πότε με το “καρότο” των λεγόμενων αντίμετρων και πότε με το “μαστίγιο” της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της καταστολής».

«Είναι στην ίδια λογική της κρατικής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την απροσχημάτιστη έφοδο του ΣΔΟΕ έπειτα από “ανώμυμες καταγγελίες” στην ΕΛΜΕ Πειραιά», σημειώνει.

Συμπαράσταση από εργατικά συνδικάτα

Την προσπάθεια του εντεταλμένου της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στις εκλογές των εκπαιδευτικών καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς και ξεκαθαρίζει πως «αυτά τα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με αίμα και δεν τα χαρίζουμε», καθώς «η αγωνιστική δράση, η διεκδίκηση είναι που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη διαλυτική κατάσταση στα σχολεία».

Το γεγονός καταδικάζει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς και καλώντας σε κοινή πάλη με τους καθηγητές και τους μαθητές, «για τις διεκδικήσεις που αφορούν ένα σχολείο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και όχι των εφοπλιστών και των βιομηχάνων».