«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ : Καταγγέλλει τον εμπαιγμό σε βάρος των πλημμυροπαθών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ : Καταγγέλλει τον εμπαιγμό σε βάρος των πλημμυροπαθών

 

Τη Δημοτική Αρχή Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιπροσωπεύονται στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», για τη στάση τους στο πολύ σοβαρό θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Όπως σημειώνει σε αυτή, πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών και αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις μεγάλες πλημμύρες για τα αποτελέσματα των οποίων έχει ευθύνη και η Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη καταθέσαμε αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με τις ζημιές στους τομείς που αφορούν αρμοδιότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα για την ύδρευσή και την ποιότητα του νερού, τους αγροτικούς δρόμους και τις σούδες, την αποκατάσταση των σχολείων, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, των ποταμών και των ρεμάτων καθώς και την αποστολή καταγραφής από τις ζημιές στα αρμόδια υπουργεία ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός καταβολής των έκτακτων επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς. Με πρόσχημα ότι είχε οριστεί τακτική συνεδρίαση μετά από 10 ημέρες η Δημοτική Αρχή απέρριψε το αίτημα μας. Κανένας δημοτικός σύμβουλος άλλης πολιτικής δύναμης επίσης δεν το προσυπέγραψε. Φαίνεται ότι για τη δημοτική αρχή, οι μήνες και οι ημέρες που περνάνε δεν έχουν καμιά ουσία, ας ρωτήσουν τα κατεστραμμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους αγροτοκτηνοτρόφους πόσο σημαντική είναι κάθε ημέρα που έρχεται».

Συνεχίζει πως στη συνέχεια τέθηκε ως 5ο θέμα στην τακτική συνεδρίαση της 10ης Δεκέμβρη και «την ίδια ημέρα η επιτροπή πληγέντων που έχει συγκροτηθεί στο Δήμο μας, κάλεσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΔΣ με σκοπό να τεθεί ως πρώτο θέμα και να γίνει ενημέρωση. Το αποτέλεσμα; το ίδιο, ακόμα και ο δήμαρχος κ. Καλυβιώτης, ο αντιδήμαρχος Κηρέα κ. Χαλιούλιας απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, καμία ενημέρωση δεν έγινε, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει. Αυτή η φαρσοκωμωδία δεν έχει προηγούμενο».

Αναφέρει επίσης πως τα πραγματικά προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου «είναι έρμαια συνειδητής πολιτικής επιλογής καθώς και μικροκομματικών συμφερόντων και αντιπαραθέσεων της Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων συνδυασμών».

Καταλήγοντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως «ενώ η επιτροπή πληγέντων έπειτα από αλλεπάλληλες ενέργειες και πιέσεις απέσπασε δέσμευση από την κεντρική κυβέρνηση για έκτακτο επίδομα και αποζημιώσεις εφόσον ο Δήμος στείλει τις απαραίτητες αιτήσεις στο υπουργείο, εδώ οι υπεύθυνοι παίζουν κρυφτούλι και πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Γι’ αυτό, καλεί το λαό της περιοχής, «να τους γυρίσει την πλάτη μια και καλή, να διεκδικήσει εδώ και τώρα έκτακτο επίδομα για τους πληγέντες, αποζημιώσεις εδώ και τώρα για τις καταστροφές».