ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης συνδικαλιστή

.   15 Δεκεμβρίου 2018   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης συνδικαλιστή

Πηγή: Eurokinissi
 
 

Τη διενέργεια ΕΔΕ, αλλά και την απόδοση κατηγοριών κατά του εκλεγμένου στο ΔΣ της Ένωσης Κ. Κέκη, μετά τις αναφορές του για τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας τον περασμένο Αύγουστο, καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας, με επιστολή της προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην καταγγελία της η Ένωση αναφέρει:

«Κυρία υπουργέ, μεταξύ των συνεχών κρουσμάτων φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου, της φωνής εκπροσώπησης των εργαζομένων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό και στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, καταγγέλλουμε και την απόδοση κατηγοριών στον συνάδελφο και νομίμως αιρετό στο ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κέκη Κωνσταντίνο, για τις αναφορές του σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας τον περασμένο Αύγουστο.

Οι αναφορές του επισήμαιναν τα γνωστά σε όλους προβλήματα, της έλλειψης προσωπικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού (π.χ. σωλήνων χαμηλής πίεσης), της έλλειψης σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, οι οποίοι εργάστηκαν πέραν των υποχρεωτικών ωραρίων, συμπληρώνοντας ως συνήθως ατελείωτες ώρες υπερεργασίας, όπως και της ελλιπούς διοικητικής μέριμνας, γεγονός που παρατηρείται συχνά στα περισσότερα μεγάλα συμβάντα της χώρας. Τα προβλήματα αυτά δεν προέκυψαν τον Αύγουστο του έτους 2018 προφανέστατα. Επισημαίνονται χρόνια τώρα από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του εργασιακού μας χώρου, αλλά αναγνωρίζονται και από την ίδια την Πολιτεία μέσω των απαντήσεων που δίδονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από σχετικές Ερωτήσεις αλλά και από το ΑΠΣ. Μετά τις επισημάνσεις του εκλεγμένου συναδέλφου, άμεσα διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΠΥ της Χαλκίδας και δόθηκε η κλήση σε απολογία σε αυτόν την 27.11.2018.

Κυρία υπουργέ, υπενθυμίζουμε ότι η θεσμικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε και να χειραγωγηθεί από κανέναν και με κανέναν τρόπο. Καθήκον των συνδικαλιστών που εκλέγονται από τους εργαζόμενους στο ΠΣ αποτελεί η διαφύλαξη και η προαγωγή των συμφερόντων αυτών, δικαιώματα που προστατεύονται απόλυτα από το κράτος.

Οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου, σε μία εποχή που τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται, όπως και στο παρελθόν θα πέσει σίγουρα στο κενό από όπου και αν προέρχεται.

Παρακαλούμε λοιπόν στην παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του αιρετού εκπροσώπου στο ΔΣ της Ένωσης Στερεάς Ελλάδας, σε μία έμπρακτη στήριξη στο έργο του εργαζόμενου πυροσβέστη και του κοινωνικού ρόλου που με αυτοθυσία καθημερινά επιτελεί».