ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ FERO

.   28 Φεβρουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ FERO

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ FERO

Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία που διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής στην ΒΙΠΕ Λαμίας για ακόμα μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Ανακοίνωσε την απόλυση εργαζομένου που εργάζεται από το 2014 στην εταιρεία με το πρόσχημα ότι δεν πήγε για δουλειά τις τελευταίες μέρες όταν ο εργαζόμενος κάτω από την άθλια οικονομική κατάσταση που τον οδήγησε η εν λόγο εταιρεία ενημέρωσε ότι αδυνατεί να μετακινηθεί για την εργασία του λόγο έλλειψης χρημάτων και αιτήθηκε άδεια που η εταιρεία αρνήθηκε.

Βεβαίως η συγκεκριμένη εταιρεία ξεχνάει να μας πει ότι στον εργαζόμενο οφείλει δεδουλευμένους μισθούς 11 μηνών από το 2014 έως τον Ιανουάριο του 2019. Ξεχνάει να μας πει ότι οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο του 2018 στις 22 Ιανουαρίου και μετά από απεργιακή κινητοποίηση που είχε κήρυξη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Ξεχνάει να μας πει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τους μήνες Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, επιδόματος αδείας 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Για όλη αυτήν την κατάσταση σοβαρές ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. που δεν ψηφίζουν Νόμο που να προβλέπει τη διεύρυνση της επιβολής των κυρώσεων που προβλέπονται από τον ΑΝ 690/1945 και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως και τον κύριο μέτοχο των εταιρειών.

Το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας δεν αντιμετωπίζετε με τα Διοικητικά πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας. Αλλά με την τιμωρία αυτών που πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί την επιθεώρηση εργασίας άμεσα να παρέμβει με σκοπό να ανακληθεί αυτή η απόλυση και να υποχρέωση την εταιρεία να καταβάλλει όλους τους οφειλόμενους μισθούς στους εργαζόμενους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να εκφράσει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ