ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με θέμα “Ζωή με δικαιώματα, όχι με δόσεις. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη”

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με θέμα “Ζωή με δικαιώματα, όχι με δόσεις. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη”

      ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
με θέμα

“Ζωή με δικαιώματα, όχι με δόσεις. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη”

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεματική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λιβαδειάς με θέμα “Ζωή με δικαιώματα, όχι με δόσεις. Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, τόσο σε περιφερειακό όσο και τοπικό επίπεδο τοποθετεί πάντοτε το θέμα των ναρκωτικών  πολύ ψηλά στην ατζέντα της, το αξιολογεί ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας κι ιδιαίτερα η νέα γενιά και προσπαθεί πάντα να το θέτει στο κέντρο του προβληματισμού και της διεκδίκησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέμβαση του του Νώντα Κοτσικώνα επικεφαλής υποψήφιου Δημάρχου Λιβαδειάς, που τόνισε την πρωτοφανή  ανταπόκριση του λαού της Λιβαδειάς τόσο ως προς την στήριξη του αγωνιστικού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και την ανταπόκριση συμπολιτών μας να συστρατευθούν στο ψηφοδέλτιο της. Συνέχισε λέγοντας πως το θέμα  της εκδήλωσης δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η μάστιγα των ναρκωτικών, είναι ένα διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα, που κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει παρατηρηθεί ότι οξύνεται. Όλο το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα των ναρκωτικών ήταν στο μόνιμο προσανατολισμό της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: « θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, τόσο στην ενημέρωση του λαού και της νεολαίας, όσο και στην διεκδίκηση λύσεων σήμερα. 

Στην  κατεύθυνσή αυτή, συνεργαστήκαμε με το ΕΣΥΝ, και μέσα από αυτό με όλους σχεδόν τους φορείς του νομού μας, διεκδικήσαμε με πείσμα, αποφασιστικότητα και ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, πετύχαμε τελικά την ίδρυση του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ, στο δημοτικό κτήριο της Αγίας Παρασκευής.

Ο συμβουλευτικός αυτός σταθμός λειτουργεί 6 χρόνια τώρα, έχοντας τεράστια συμβολή στην αντιμετώπιση ζητημάτων κάθε είδους εξάρτησης. Έχει όμως και προβλήματα με τη στελέχωσή του, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, γιατί οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες.  Σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ, είναι το αίτημα για δημιουργία Στεγνού Θεραπευτικού Προγράμματος στην περιοχή μας.

Στην συνέχεια ακολούθησε  χαιρετισμός του επικεφαλής περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς , Κώστας Μπασδέκη, που στάθηκε  ιδιαίτερα  στην ευθύνη που έχει η Τοπική Διοίκηση κυρίως από την πλευρά προώθησης και εξωραϊσμού της κάνναβης όσο και στο γεγονός ότι οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα επιτρέψουν και δεν θα διευκολύνουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού της κάνναβης αλλά αντίθετα θα βάλουν  εμπόδια εκεί που στοχεύει αυτή η προσπάθεια, δηλαδή  να μπάσει στη ζωή μας τις ναρκωτικές ουσίες από την κερκόπορτα της τοπικής διοίκησης  νομιμοποιώντας αρχικά την καλλιέργεια και στη συνέχεια τη χρήση.

Το θέμα ανέπτυξαν ολοκληρωμένα οι Αρκουμάνης Πέτρος γιατρός και Ορέστης Παπαγιαννόπουλος ψυχολόγος, υποψήφιοι και οι δύο με την Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς, καθώς και η Λιάνα Καραβασίλη πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), υποψήφια στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από τις παρεμβάσεις των εισηγητών , καταδείχθηκε η πλήρης ευθυγράμμιση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής , που με την απάνθρωπη πολιτική διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης, συρρίκνωσης του κρατικού «κόστους», μείωσης και υποβάθμισης των δωρεάν προγραμμάτων απεξάρτησης, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, προωθούν και πριμοδοτούν τη ναρκωκουλτούρα με όλα όσα συνθέτουν ατόφια τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Και, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, για τους κατοίκους της Βοιωτίας πρέπει να είναι ισχυρό κριτήριο ψήφου το ζήτημα των ναρκωτικών και η στάση που κρατάνε οι πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους ακροατές πράγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός πως η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά είναι ένα ζήτημα που αφορά συνολικά την κοινωνία. Είναι ζήτημα που καίει, ανεξάρτητα αν το αντιμετωπίζεις σαν χρήστης , οικογένεια ή περίγυρος. 

Η  Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ , αγωνίζεται, όχι προεκλογικά αλλά μόνιμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για πρόληψη, θεραπεία, απεξάρτηση και επανένταξη, για να μην περάσει η αντίληψη της ναρκωκουλτούρας  που καταδικάζει στο βάλτο της εξάρτησης χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Η ελπίδα βρίσκεται εδώ. Αγκαλιάζουμε τον βασανισμένο, του δίνουμε το χέρι για να σταθεί στα πόδια του, να αντισταθεί, να διεκδικήσει το μέλλον του.

 

Ο χαιρετισμός του Κώστα Μπασδέκη

 

 

Ο χαιρετισμός του Νώντα Κοτσικώνα

 

 

η ομιλία της Λιάνας Καραβασίλη

 

 

η ομιλία του Πέτρου Αρκουμάνη

 

η ομιλία του Ορέστη Παπαγιαννόπουλου