Δελτίο τύπου του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Δωρίδα, που στηρίζει το ΚΚΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο τύπου του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Δωρίδα, που στηρίζει το ΚΚΕ

Δελτίο τύπου

Γεμάτη ενθουσιασμό και με ανεβασμένες απαιτήσεις μπροστά στις επερχόμενες εκλογές ήταν η συγκέντρωση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στην  Δωρίδα που στηρίζει το ΚΚΕ. Στην συγκέντρωση συζητήθηκαν οι άξονες δράσης μπροστά στην τελική ευθεία μέχρι τις εκλογές. Παρόν ήταν: ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης  Λάϊος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Μπασδέκης καθώς και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια.

Μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκε το ενιαίο των εκλογικών μαχών ως μια, η ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού. Ακόμα εκφράστηκε η προσπάθεια του ΚΚΕ και της Λαϊκή Συσπείρωσης να συναντιέται  σταθερά με ανθρώπους που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, που θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να καταδικάσουν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων του ευρωμονόδρομου και σε πολιτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή έγινε κάλεσμα στον κόσμο να μην εγκλωβιστεί  στις λογικές του δήθεν ανεξάρτητου που προβάλουν όλες οι άλλες δυνάμεις την στιγμή που οι συνδυασμοί τους περιλαμβάνουν στελέχη κομμάτων που ευθύνονται για την πολιτική κατάσταση του λαού , στοιχείο που έχει επίδραση και στην περιοχή μας.

Τονίστηκε πως το ΚΚΕ είναι αποκούμπι για το λαό, πως πήγε κόντρα στο ρεύμα καλλιέργειας ψεύτικων προσδοκιών, και πως βρίσκεται αταλάντευτα και μαχητικά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Τέλος υπήρξε η διάθεση για ανέβασμα της δράσης όλων των υποψηφίων, και υποστηρικτών ώστε  τα θετικά μηνύματα που έρχονται  για ισχυροποίηση  της λαϊκής συσπείρωσης και του ΚΚΕ και στην Δωρίδα να γίνουν πράξη, με στόχο το αποτέλεσμα να δώσει ελπίδα και ανάσα στον λαό της περιοχής.

Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο στήριξης του ΚΚΕ και του συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δ. Δωρίδας

 

 

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στηρίζουμε το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, γιατί αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το χαρακτήρα της ΕΕ ως διακρατικής ένωσης των μονοπωλίων και όχι των λαών, πράγμα που αποδείχτηκε στην πράξη.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί το ΚΚΕ δεν προσκυνά, αλλά αντιπαλεύει την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και αυτούς που την υπηρετούν και ξεσκεπάζει τα σχέδιά τους. Γιατί όσο υπάρχει η ΕΕ, τόσο χειρότερη και τόσο πιο επιθετική θα γίνεται.

Στις τοπικές εκλογές ψηφίζουμε – στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζονται από το ΚΚΕ, για να έχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια ανιδιοτελείς αγωνιστές, που νοιάζονται και θα μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές της Τοπικής Διοίκησης, των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όσο περισσότεροι είναι οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο περισσότερο κι από καλύτερες θέσεις θα συμβάλλουν στην οργάνωση του λαού, στην ισχυροποίηση της μαχητικής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης, που θα παλεύει για να καταργηθούν χαράτσια, να μειωθούν δημοτικά τέλη, για μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για έργα με στόχο την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι τα μόνα που μπορούν να εκφράσουν ανόθευτα την εναντίωσή μας στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Την εναντίωσή μας στις Τοπικές Διοικήσεις που στηρίζουν, υλοποιούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική εδώ στο Νομό, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. Είτε ως «επίσημοι», είτε ως «ανεπίσημοι – αντάρτες», είτε εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι» ή «ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς», κοροϊδεύουν το λαό για να του πάρουν την ψήφο. Πίσω τους κρύβονται κομματικά, και επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Στην Περιφέρεια στερεας στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη. Όσοι ψηφίζουμε στο Δήμο Δωρίδας, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Γιάννη Λάϊο.

Ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού

Γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού