Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά με ομιλητή τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά με ομιλητή τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Κάλεσμα για αντεπίθεση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών; Η δική μας απάντηση είναι Αντεπίθεση!», τόνισε ανάμεσα σε άλλα. (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα και δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία) .

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιάννης Βάγκος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων. «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιταχθεί στις πολιτικές απαξίωσης του ανθρώπινου μόχθου», σημείωσε. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των αγροτών, από την υποβάθμιση της περιοχής της Κωπαίδας μέχρι τη νέα ΚΑΠ. Όσον αφορά τους αγώνες των αγροτών, εκτός από τη στήριξη που συνάντησαν από σωματεία και εργαζόμενους, υπενθύμισε πως βρήκαν απέναντι τους, δίπλα στις κυβερνήσεις και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που κατηγορούσαν τους αγωνιζόμενους αγρότες ότι δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας. (Δείτε εδώ την παρέμβασή του).

«Οι εκλογές γίνονται σε ενα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον για το λαό», είπε ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εξηγώντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική επιλογή πίσω από την οποία στοιχίζονται και οι Δήμοι. Κάλεσε το λαό να καταδικάσει την «ανάπτυξη» για τους λίγους, τις διακηρύξεις για «ακομμάτιστο» Δήμο και να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για δημοτική αρχή υποστηρικτή των συμφερόντων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. «Η διαφορά μας με όλους τους άλλους είναι ότι δεν υποσχόμαστε λύσεις με τη λογική της ανάθεσης. Οργανώνουμε τον αγώνα του λαού και είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε μπροστά σε αυτόν», υπογράμμισε και παρουσίασε μια σειρά αιτήματα αιχμής για το Δήμο ενώ τα αιτήματα και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και το ψηφοδέλτιό της, θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε εκδήλωση στις 17 Απρίλη. (Δείτε εδώ την παρέμβασή του).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, Κώστας Μπασδέκης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ορχομενού, Γιώργος Σκόπας, Αλιάρτου, Γιώργος Μπούτσικος και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκιρας, Λουκάς Ζάκας.

 
 
 
 

 
 

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

«Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σήμερα, από δω, από τη Λιβαδειά, απευθύνουμε το κάλεσμα μας σε όλους εσάς, στους εργάτες, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν εδώ, στις πόλεις και τα χωριά της Βοιωτίας.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ και στις καθημερινές μάχες και στις εκλογικές αναμετρήσεις για να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Μπορούμε!

Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και στη Βοιωτία.

Κι αυτό σημαίνει να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι κολαούζοι τους. Όλοι αυτοί που θέλουν να έχουν λυμένα τα χεριά για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν το λαό. Στηρίζοντας τα κέρδη του κεφαλαίου, κουκουλώνοντας τη φτώχεια, την ανεργία, συνεχίζοντας την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα για τους λαούς, ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές. Και εδώ στη Βοιωτία σημαίνει να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος. Κι αυτός εδώ ο τόπος που έχει δώσει μεγάλες θυσίες στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στον ΔΣΕ, τώρα μπορεί να ξαναστείλει τους φασίστες πίσω στα λαγούμια τους, και η βουλευτική έδρα να πάει εκεί που ανήκει: Στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στο λαό, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που έχει για θέσεις του τα δικά τους δικαιώματα. Για να αποκτήσει τη δική του φωνή ο εργάτης, ο άνεργος, ο αγρότης και ο επαγγελματίας, το νέο παιδί. Για να δυναμώσει ο αγώνας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει: Λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή, έτοιμοι και ικανοί να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Σημαίνει ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στο δήμο.

Και αυτό, εδώ στη Βοιωτία, σημαίνει να αποκτήσει επιτέλους η Λιβαδειά κομμουνιστή δήμαρχο. Για να έχουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ένα ακόμα στήριγμα, πραγματικό αποκούμπι στον καθημερινό αγώνα για την επιβίωσή τους.

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του και από την άλλη η ΝΔ με το «μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό», στήνουν τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά τους, για να εμποδίσουν το λαό να δει ότι στα στρατηγικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματά τους, απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύγκλιση. Κι ας επιμένει ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, ότι υπηρετούν δύο απολύτως διακριτά σχέδια.

Το περιτύλιγμα της δήθεν προόδου, με το οποίο ντύνει ο κ. Τσίπρας το δικό του σχέδιο, είναι το ίδιο με αυτό της δήθεν «υπευθυνότητας» του κ. Μητσοτάκη. Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όταν μιλάνε για την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάκαμψη δηλαδή των κερδών του κεφαλαίου. Η οποία, έχει ως προϋπόθεση:

  • Να παραμείνουν σε ισχύ όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.
  • Να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί το αντεργατικό οικοδόμημα.
  • Να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.
  • Να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
  • Να συνεχίζει ο λαός να ματώνει για πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, μόνο και μόνο για να μένει χρήμα στα κρατικά ταμεία για τις επενδύσεις του κεφαλαίου.

Αυτές είναι οι εγγυήσεις που παρέχουν και οι δύο -και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης- όταν μιλάνε στα επιχειρηματικά συνέδρια, στις συνελεύσεις του ΣΕΒ, στις ενώσεις των εφοπλιστών, εγγυήσεις ότι θα στηρίξουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους. Όλα τα υπόλοιπα περί «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «βιώσιμης ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ είναι το ίδιο παραμύθι που θέλουν να πουλήσουν στους εργαζόμενους.

Ότι μπορούν να χορτάσουν με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όμως, οι εργαζόμενοι έχουν την πείρα πια και μπορούν να καταλάβουν, πως κέρδη για τους καπιταλιστές και ταυτόχρονα δικαιώματα για τους ίδιους, δεν συμβιβάζονται. Γιατί κέρδη για τους λίγους καπιταλιστές, σημαίνει: ότι ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με υπουργική απόφαση αν και όταν το επιτρέπει η οικονομία. Σημαίνει η συλλογική σύμβαση που υπογράφει πάλι το Υπουργείο να μην καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο που δουλεύουν με μισή δουλειά, μισό μισθό, και κανένα δικαίωμα.

Με αυτές τις συνθήκες, δουλεύει ένας πολύ μεγάλος όγκος εργαζομένων, νέων παιδιών στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην πόλη μας, στη Λιβαδειά.

Με αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δουλεύει ένα επίσης μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων στον κλάδο του επισιτισμού. Τα παιδιά που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται ως ντελίβερι, ως σερβιτόροι σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, στις περισσότερες περιπτώσεις ανασφάλιστοι. Κι όταν μιλάμε για τις άθλιες συνθήκες, μιλάμε για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα ωράρια ανάλογα με το πότε υπάρχει δουλειά. Και τελευταία, με την πρακτική που ακολουθείται πλέον, από πολλούς εργοδότες, να βάζουν το νόμιμο αντίτιμο του πετσοκομμένου μισθού στην τράπεζα ή τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων κτλ, επίσης. Και μετά να τα ζητάνε πίσω από τους εργαζόμενους.

Κι όλα αυτά και άλλα πολλά, δεν μπορεί να τα ελέγξει ο ελεγκτικός μηχανισμός της κ. Αχτσιόγλου. Όχι μόνο γιατί στην ουσία δεν υπάρχει αυτός ο μηχανισμός αλλά και όπου υπάρχει, απλά ελέγχει αν υλοποιείται η δική της αντεργατική νομοθεσία. Και δεν έφθαναν όλα αυτά εδώ στη Λιβαδειά. Ο Δήμος, η συριζαία κ. Πούλου και η Περιφέρεια, ο νεοδημοκράτης κ. Μπακογιάννης, έχουν πρωτοστατήσει, όχι μόνο χρηματοδοτώντας και αμφιβόλου ποιότητας «πολιτιστικές» δράσεις, αλλά καταστρατηγώντας ουσιαστικά το ωράριο. Αφού για παράδειγμα, χωρίς την δική τους «άδεια» για παράταση ωραρίου, οι γνωστές «Μαύρες» για τους εργαζόμενους «Νύχτες», δεν θα πραγματοποιούνταν.

Λες και ο κόσμος δεν ψωνίζει τη μέρα, γιατί παθαίνει φωτοφοβία από το φως της ημέρας και μπορεί να αναθερμανθεί η αγορά τη νύχτα. Λες και δεν ξέρουν ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει λεφτά στο πορτοφόλι του. Και η πλειοψηφία των καταστηματαρχών που ανοίγουν, μόνο το ρεύμα καίνε και πληρώνουν, την υγεία τους καταπονούν, ξενυχτώντας στη δουλειά, για να «βαράνε μύγες» και ο κόσμος απλά να κοιτάει τις βιτρίνες. Η “αναθέρμανση” της οικονομίας για μια νύχτα που λένε οι κυβερνώντες, δεν αλλάζει τη συνολική κατάσταση όταν ο επαγγελματίας και ο έμπορος έχουν να πληρώσουν τεράστια φορολογία, έχουν δυσβάσταχτα χρέη.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, είναι το ίδιο παραμύθι που θέλουν να πουλήσουν και στους αγρότες που δίνουν τη μάχη να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Να ζουν απ’ αυτή τη δραστηριότητα με την οικογένειά τους στον τόπο τους. Και αυτά τα λένε εδώ στη Βοιωτία, όπου χιλιάδες αγρότες δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Τα λέμε εδώ σ’ αυτή την περιοχή, όπου στην έκταση των 240.000 στρεμμάτων που προέκυψε από την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, προστίθενται άλλα περίπου 100.000 στρέμματα. Έτσι διαμορφώνεται μια μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση, ενιαία και με συνέχεια που ξεπερνά τα 400.000 στρέμματα. Αυτή βέβαια η έκταση αρδεύεται από αρδευτικό δίκτυο, μήκους 1.200 km και εξυπηρετείται από αγροτικούς δρόμους 900 km. Για τις ανάγκες της άρδευσης υπάρχουν 40 περίπου ηλεκτροκίνητα αντλιοστάσια. Το σύνολο του αρδευτικού δικτύου, είναι ανοικτού τύπου και στο μεγαλύτερο τμήμα του χωμάτινο, όπως επίσης χωμάτινοι είναι και οι αγροτικοί δρόμοι. Λίγες είναι εκείνες οι περιοχές που έχουν αρδευτικό σύστημα με κλειστούς αγωγούς και βαρύτητα.

Το αρδευτικό δίκτυο και τα συνοδευτικά έργα, όπως φράγματα, αποστραγγιστικά έργα, μικρής και μεγαλύτερης έκτασης, τα αντλιοστάσια, καθώς και το αγροτικό οδικό δίκτυο, είναι πεπαλαιωμένα, κακοσυντηρημένα και απαξιωμένα.

Και βέβαια δεν μπορούμε να δεχτούμε τις δικαιολογίες της Περιφέρειας, ότι έφταιγαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις στον κάμπο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες σιτηρών και μηδικής, και ακόμη και σήμερα, να μην μπορούν οι αγρότες να μπουν στα χωράφια τους να δουλέψουν.

Αναδεικνύεται ότι χρειάζονται άμεσα συγκεκριμένα μέτρα συντήρησης και φυσικά ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού. Η άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων γίνεται μέσα από τη διαχείριση επιφανειακών κυρίως υδάτων που προέρχονται από πηγές αλλά και από την χρήση γεωτρήσεων που:

  • Ανήκουν σε ιδιώτες και είναι αχαρτογράφητες, την ίδια στιγμή που η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει την άναρχη αδειοδότηση γεωτρήσεων σε ιδιώτες.
  • Ανήκουν επίσης, στους γύρω δήμους, αλλά και στον πρώην οργανισμό Κωπαΐδας, που σήμερα έχει καταργηθεί και υποκαθίσταται στις στοιχειώδεις λειτουργικές του υποχρεώσεις από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σε ότι μας αφορά, ως Κόμμα θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών όπως:

  • Τη ρύθμιση των χρεών των φτωχών αγροτών, με ταυτόχρονη παροχή ειδικών διευκολύνσεων για βελτιώσεις στα χωράφια τους από δημόσιο αποκλειστικά φορέα.
  • Τη διανομή της αδιάθετης γης σε ακτήμονες αγρότες και ανέργους.
  • Μια ειδική, αποκλειστικά δημόσια, καλά οργανωμένη υπηρεσία συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών άρδευσης, οδοποιίας και αποθήκευσης.

Θα στηρίξουμε το αίτημα για αρδευτικά έργα εξοικονόμησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής με κλειστούς αγωγούς και βαρύτητα που θα αποσκοπούν και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Αλλά κι αυτό που αναφέρεται στη μόνιμη – σταθερή φροντίδα των υποδομών από ειδική αποκλειστικά δημόσια υπηρεσία, με μόνιμους εργαζόμενους και επαρκή εξοπλισμό που θα παρέχει γραμματειακή και λογιστική υποστήριξη, επιστημονική υποστήριξη για τις ανάγκες των καλλιεργειών, καθώς και τεχνικές υπηρεσίες για τη μελέτη και υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την συντήρηση των υφισταμένων υποδομών και μηχανημάτων, αποκλείοντας παράλληλα την παρουσία εργολάβων.

Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν μιλάνε για την παιδεία, την υγεία των οικογενειών μας. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό που μπορούν να εγγυηθούν, είναι παραμείνει η κατάσταση όπως έχει. Δηλαδή υποβαθμισμένη, εμπορευματοποιημένη χωρίς να καλύπτει στο παραμικρό ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Τι σημαίνει αυτό; Πως στην καλύτερη περίπτωση θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε για τη μόρφωση από την πρώτη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο. Την οποία θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και με το νέο σχέδιο του κ. Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων. Ένα σχέδιο, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, με περισσότερα φροντιστήρια και λιγότερες γνώσεις για τους μαθητές. Ένα σχέδιο το οποίο φαίνεται ζηλεύουν και όλοι οι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να βάλουν αυτοί την υπογραφή τους σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αφού τα ίδια πάνω- κάτω πρεσβεύουν.

Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και για την υγεία της οικογένειας μας. Γιατί ποιος από τους δύο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να εγγυηθούν ότι θα αλλάξει αυτή η άθλια κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, στα ανύπαρκτα κέντρα υγείας; Τι θα αλλάξει για παράδειγμα στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, στο οποίο παραμένουν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και παραϊατρικό προσωπικό; Ένα νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, λαϊκές οικογένειες με δεδομένη την άσχημη κατάσταση των κέντρων υγείας τον όμορων δήμων Αλιάρτου, Διστόμου, Ορχομενού, αλλά και των νοσοκομείων της Θήβας και της Άμφισσας εδώ γύρω. Η αλήθεια είναι ότι γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που είναι τεράστιες.

Για να μην μιλήσουμε για το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα, πολλά από τα χειρουργεία να μην πραγματοποιούνται, τα προγραμματισμένα χειρουργεία να έχουν μεγάλη αναμονή, πολλά από τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης, να διακομίζονται στην Αθήνα.

Η προσπάθεια που γίνεται για στελέχωση του παιδιατρικού τμήματος, γίνεται με το ήδη υπάρχον προσωπικό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται άλλες κλινικές, ενώ πολλές ειδικότητες καλύπτονται από επικουρικούς γιατρούς με ετήσιες συμβάσεις.

Κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ, μπορούν με σχέδιο να καλύψουν τις ανάγκες του λαού μας για δουλειά, παιδεία, υγεία, για ζωή με δικαιώματα. Γιατί το σχέδιο τους είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μόνο το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ, απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους. Προϋπόθεση είναι ένας λαός, οργανωμένος, αποφασισμένος να βαδίσει το δικό του δρόμο, να επιβάλει το δίκιο του για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, θα απελευθερώσει μεγάλες αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει σήμερα η Ελλάδα οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν μιλάνε για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Που δεν είναι τίποτα άλλο από το στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για την αναβάθμιση των συμφερόντων της στην ευρύτερη περιοχή, μια περιοχή, η οποία έχει μπει στο τραπέζι της μοιρασιάς των ιμπεριαλιστών. Γι αυτό και συντάσσονται με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Τα οποία ,βέβαια, ανταγωνίζονται με αυτά της Ρωσίας και της Κίνας.

Βέβαια το ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον κέρδισε επάξια, αφού αποδείχτηκε πιο ΝΑΤΟϊκή και από το ΝΑΤΟ, πιο φιλοαμερικανική και από τον ίδιο τον Τραμπ.

Πώς αλλιώς να μιλήσει κανείς για μια κυβέρνηση που μέσα σε τέσσερα χρόνια πρόλαβε να κάνει όλα όσα δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα αυτό;

Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και να αναλάβει και καινούργιες απέναντι στους δολοφόνους των λαών. Νέες βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, νέες υποδομές στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα. Πρόλαβε να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία κατά παραγγελία των Αμερικανονατοϊκών συμμάχων της. Όχι φυσικά για να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα σε δυο λαούς, αλλά για στηρίξει τα δικά τους επικίνδυνα σχέδια.

Μάλιστα η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ’ τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα. Έτσι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα και θα πάνε στα Σκόπια, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αφού πληρώνουν 300 ευρώ μισθό και η εργασιακή ζούγκλα είναι εκεί χειρότερη από ότι στην Ελλάδα.

Αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση.

Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και τώρα τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πρώτος πρώτος έτρεξε να συγχαρεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός πρέσβης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάπας της Ρώμης τον προτείνει για βραβείο Νόμπελ! Ποιός, ο Πάπας!!! Κι από κοντά όλα τα κοράκια των ευρωπαικών μονοπωλίων, από δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, νεοφιλελεύθερους, ακροδεξιούς ευρωβουλευτές ζητάνε να πάρουν Νομπελ Τσίπρας- Ζάεφ: Και φουσκώνουν τα λειριά από περηφάνεια ο Τσίπρας κι η παρέα του, αντί να ψάχνουν πού να κρυφτούν από ντροπή.

Αλλά μήπως τους έχει μείνει και καμιά τσίπα;

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Η δική μας απάντηση είναι Αντεπίθεση! Αντεπίθεση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού. Και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές.

Μαζί θα βρεθούμε, χέρι- χέρι, και στους αγώνες που έρχονται για να εμποδίσουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να κερδίσουμε ανάσες, δικαιώματα, να έχουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε επιτέλους το δικό μας δρόμο: Το δρόμο της ικανοποίησης των αναγκών του λαού.

Για να βγάλουμε το Νώντα Κοτσικώνα νέο δήμαρχο Λιβαδειάς. Για την Περιφέρεια, δίνουμε τη μάχη με τον Κώστα Μπασδέκη. Με πολλούς δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους παντού. Με μεγαλύτερη δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι χαρά μας που έχουμε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ υποψήφιο το συμπατριώτη μας, Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων.

Δίνουμε τη μάχη στις βουλευτικές εκλογές για να γκρεμίσουμε τη ΧΑ από την τρίτη θέση παντού και ειδικά εδώ στη Βοιωτία. Όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες άνθρωποι, ξέρουν ότι στη Βοιωτία μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το καταφέρει αυτό. Αυτή τη φορά δεν θα χαραμίσουν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα. Θα την ρίξουν στο ΚΚΕ».