ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 : Με αυξημένες δυνάμεις και πάλι δεύτερη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

.   11 Απριλίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 : Με αυξημένες δυνάμεις και πάλι δεύτερη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσήλθαν χτες στις κάλπες των συλλόγων τους, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και από τις αναδιαρθρώσεις που με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με τις συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων, τη μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, τη συνέχιση της υποχρηματοδότησης κ.λπ.

Με αυξημένες δυνάμεις η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά σε δεύτερη δύναμη, κατακτώντας νέες πρωτιές σε Συλλόγους και ολόκληρα Ιδρύματα. Η μαζική συμμετοχή και η στήριξη στην «Πανσπουδαστική» σε όλη την Ελλάδα είναι μια πρώτη, μαζική απάντηση σε όλους όσοι θέλουν τη νεολαία αμέτοχη, τους φοιτητές συνένοχους, θεατές στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι υποψήφιοι της «Πανσπουδαστικής» από το πρωί χτες ήταν στα «πόστα» τους, γέμισαν χρώμα τις σχολές, καλώντας τους φοιτητές να την ενισχύσουν, να κάνουν τη διαφορά, ψηφίζοντας για ζωντανούς, μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους, που θα παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματα των φοιτητών, θα βάζουν εμπόδια στην πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδεικνύεται για μία ακόμα χρονιά 2η δύναμη στα πανεπιστήμια, ενώ διατηρεί υψηλά ποσοστά και στα ΤΕΙ. Αρκετές είναι μάλιστα οι σχολές όπου για πρώτη φορά η «Πανσπουδαστική» αναδεικνύεται αυτοδύναμη στα ΔΣ, ενώ σε πολλούς συλλόγους η ΠΚΣ είναι πρώτη δύναμη, κατακτώντας μάλιστα νέες πρωτιές σε μεγάλα ιδρύματα, όπως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με τα αποτελέσματα καταμετρημένα στο σύνολο των ΑΕΙ, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» έλαβε 11.510 ψήφους και ποσοστό 23,29%, αυξάνοντας κατά 2.398 τις ψήφους  (1,11%).

Στα ΤΕΙ με καταμετρημένο το σύνολο των σχολών, η «Πανσπουδαστική Κ.Σ.» έλαβε 2.115 ψήφους και ποσοστό 20.89%, αυξημένο κατά 500 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ανά Ίδρυμα, Σχολή και Φοιτητικό – Σπουδαστικό Σύλλογο.

Σημειώνουμε ότι πλέον στην Αττική υπάρχει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά), όπου έχουν φτιαχτεί καινούργιοι φοιτητικοί σύλλογοι με βάση τα νέα Τμήματά του, τα αποτελέσματα των οποίων καταγράφονται στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των πανεπιστημίων.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι δυνάμεις που φαίνονται στους πίνακες και καταγράφονται πανελλαδικά στα πανεπιστήμια είναι η ΔΑΠ (η παράταξη της ΝΔ), η ΠΑΣΠ (η παράταξη του Κινήματος Αλλαγής), το «Bloco» (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), η ΕΑΑΚ (καταγράφονται σχήματα όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ), αλλά και ξεχωριστά οι σχολές όπου δυνάμεις των ΕΑΑΚ κατεβαίνουν από κοινού με την ΑΡΕΝ (παράταξη της ΛΑΕ) και το σχήμα ΑΡΔΙΝ («Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας»).