Μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς και του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την παρασκευή 17 Μάη

.   19 Μαΐου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς και του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την παρασκευή 17 Μάη

Μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας έστειλε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Θήβας και την Περιφέρεια Στερεάς και του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα την παρασκευή 17 Μάη.

Μίλησαν ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 • ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

  Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, με δύναμη και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη στη  Θήβα,  στη βιομηχανική ζώνη, σε όλη την περιοχή  ανοιγόμαστε τολμηρά με το  αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, την περιφέρεια και το δήμο.

  Ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά κι εδώ στη Θήβα , στη Βοιωτία !

  Περήφανη ψήφος, πραγματικό βόλι κατά της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και της αντιλαϊκής πολιτικής που έκαψε την εργατική τάξη, τους ανθρώπους του μόχθου.

  Ψήφος αντεπίθεσης που έχει τη σφραγίδα της πάλης για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

  Ψήφος των εργατών και των εργατριών, της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας που θα γυρίσει με σιγουριά στις λαϊκές οικογένειες. Αυτές θα έχουν οφέλη, αυτές θα δικαιωθούν από αυτή την αναγκαία επιλογή.

  Στις εκλογές κρίνεται αν θα συνεχιστεί ο ίδιος δρόμος της μίζερης ζωής των ασήκωτων προβλημάτων,  ή θα οργανωθεί αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

  Μπορούμε να χαλάσουμε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, των αφεντικών που παρεμβαίνουν και ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα δικά τους κόμματα , τους δικούς τους συνδυασμούς.

  Καλούν του εργάτες και τις εργάτριες να βάλλουν πλάτη για τα κέρδη των μεγαλο-καρχαριών για τη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, να μη δούνε το δικό τους συμφέρον που είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ  και μόνο με το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

  Η εργατική τάξη, η πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας  έχει το λόγο, να μπεί μπροστά και με αποφασιστικότητα να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ που είναι η συνεπής δύναμη κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κατά των αφεντικών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για να περάσουν τα οικονομικά εργαλεία σ’ αυτούς που τα δημιούργησαν , στους παραγωγούς του πλούτου που τους εκμεταλλεύονται λίγοι κυφήνες.

  “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”. Αυτή είναι η κατεύθυνση  που θα δώσει μεγάλη δύναμη στην ταξική πάλη.

  Να δουλέψουμε με απαιτητικότητα για να μην πέσει κανένας εργάτης , καμιά εργάτρια στις παγίδες της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου , να απομονωθούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ψήφος σ’αυτά τα κόμματα δίνει δύναμη στους καπιταλιστές εκμεταλλευτές, σε βάρος της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων της .

  Επιμένουμε, κοντραριζόμαστε με τις δυσκολίες για να έχει μεγάλη δύναμη το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και η Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη και υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Τουλουμάκο, αγωνιστές στο πλευρό του λαού που είναι εγγύηση, έχουν στόχους και πρόγραμμα που περιέχει τις λαϊκές ανάγκες,  είναι μπροστά στην πάλη του εργατικού , λαϊκού κινήματος.

  Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί η εντατικοποίηση, η υπερωριακή απασχόληση, που πολλές φορές είναι απλήρωτη. Συνεχίζουν τα εργατικά “ατυχήματα” – εγκλήματα. Δεκάδες νεκροί, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και οι αστειότητες του κ. Τσίπρα και της υπουργού της εργοδοσίας για τις παρεμβάσεις της επιθεώρησης  εργασίας, δεν περνάνε. Οι εφτά υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας πνίγονται μέσα στην εργασιακή ζούγκλα.

  Η κυβέρνηση υλοποιεί το Νόμο Βρούτση της ΝΔ που προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.Τον  κατώτατο μισθό, τον καθορίζουν οι εργοδοτικές ενώσεις  μαζί με το υπουργείο εργασίας.  

  Στην πράξη, στην πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν κλαδικές Συμβάσεις

  Το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται σήμερα από κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου. 

  Οι τρεις στους δέκα εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι με μερική απασχόληση και με μισθό 389 ευρώ μεικτά! 

  Το ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή την πρόταση νόμου 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την την πλήρη αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις, αλλά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα την απέρριψαν.   

  Στη βιομηχανική ζώνη και δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης υποδομή για την επείγουσα αντιμετώπιση ατυχημάτων, έχουν ξεγράψει τη φροντίδα για τις επαγγελματικές ασθένειες.

  Το νοσοκομείο της Θήβας στενάζει χρόνια από τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό,  νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό. Επί της ουσίας τα ιατρεία του ΙΚΑ στα Οινόφυτα έχουν κλείσει, υποβαθμισμένα λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ στη Θήβα, διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου. 

  Κυβερνούν τόσα χρόνια και ευθύνονται για την τραγική μόλυνση του Ασωπού ποταμού. Πραγματικό  έγκλημα με δράστη την καπιταλιστική ανάπτυξη,  το κυνήγι του κέρδους των βιομηχάνων και την  κάλυψη, την προστασία τους  από τις κυβερνήσεις της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, από την περιφέρεια και τους δήμους.

  Τι αθλιότητα ! δολοφονούν το περιβάλλουν , δηλητηριάζουν το λαό της περιοχής και αναμασούν χρόνια την εγκληματική κατεύθυνση της ΕΕ, «ο ρυπαίνων πληρώνει», για να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, να μην γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι.  

  Όλα αυτά είναι κριτήρια ψήφου και βασικός λόγος ενίσχυσης του ΚΚΕ που δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τις λαϊκές ανάγκες και την πάλη για την ικανοποίηση τους.

                                     Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλλήματα

                            Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά !

                            Για μια μεγάλη νίκη του λαού με ΚΚΕ ισχυρό παντού !  

   

   

 • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΥ,

  Φίλοι και φίλες,

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

   

              Τις επόμενες ημέρες κορυφώνουμε τη δράση μας μπροστά στην πολλαπλή εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής, στην προσπάθεια να φτάσει παντού το κάλεσμά και οι θέσεις μας.

              Δεν πετάμε στα σύννεφα των ονείρων, των οραμάτων, της καλής διάθεσης για το καλό του τόπου κοκ. Ο λαός της Θήβας είδε επανειλημμένα τα οράματα και τις αερολογίες της Κυριακής των εκλογών να μετατρέπονται τη Δευτέρα σε μόνιμες ατάκες του τύπου «η κατάσταση είναι δύσκολη, δε μπορώ να κάνω αλλιώς».

              Επειδή γνωρίζουμε καλά ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές οι αιτίες όλων των προβλημάτων θα είναι παρούσες, χρειαζόμαστε δημοτικές και περιφερειακές αρχές οι οποίες θα κάνουν πράξη το γίνεται κι αλλιώς, θα συγκρούουνται για να ελαφρύνουν και να ανακουφίζουν τους δημότες τους, για να ικανοποιούν όσο γίνεται τις τεράστιες ανάγκες που έχουμε.

              Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας δεν αποτελεί ταμπέλα μίας χρήσης. Έχουμε μία παρουσία εννέα χρόνων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την οποία λογοδοτούμε και κυρίως αισθανόμαστε την ανάγκη να ισχυροποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την παρέμβασή μας.

              Δεν κρύψαμε ποτέ ότι στηριζόμαστε από το ΚΚΕ, δεν παριστάνουμε υποκριτικά τους ανεξάρτητους. Το βασικότερο, δε διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση την πολιτική πρόέλευση του καθενός, αλλά με βάση τις ανάγκες τους, την κοινωνική τους θέση. Τασσόμαστε αμετάκλητα υπέρ της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας, εκείνων που πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν.

              Είμαστε τμήμα του απλού εργαζόμενου λαού και βιώνουμε τα ίδια καθημερινά προβλήματα. Μας απασχολεί το πώς θα πάρουμε ανάσα, πώς θα σηκώσουμε ανάστημα, με ποιον τρόπο θα αντιστραφεί η απογοήτευση, η λογική του δεν αλλάζει τίποτα.

              Καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, και οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν συγκεκριμένη πολιτική και κομματική στήριξη, συγκεκριμένη αντίληψη. Αντίληψη και θέση για τα πράγματα η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό κοινή.

              Έτσι εξηγείται το ανακάτεμα στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους συνδυασμούς του Δήμου αλλά και τις περιφέρειας. Παράγοντες οι οποίοι έβαλαν πλάτη τα προηγουμενα χρόνια από θέσεις ευθύνης, για να υολοποιηθεί στην τοπική Διοίκηση η πολιτική που μας έφερε ως εδώ, παζάρεψαν τις μελλοντικές θέσεις μεταξύ τους, μασώντας την καραμέλα του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών, δηλαδή κρύβοντας τις θέσεις τους για το τι έκαναν και τι θα συνεχίσουν να κάνουν.

              Δεν είναι τυχαίο, ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με τα πεπραγμένα της, σημείωσε ιδίαιτερη επιτυχία όσον αφορά τη ζήτηση των δημοτικών συμβούλων της από τους νέους, άφθαρτους υπψηφίους. Κανένας από τους τρεις άλλους συνδυασμούς δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο όνομα του δήθεν αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών, να εγκολπώσει ένα μικρό ή μεγαλύτερο μέρος του υπάρχοντος Δημοτικού Συμβουλίου.

              Το να φύγει η τωρινή Δημοτική Αρχή για να έρθει μία από τις υπόλοιπες υποψήφιες σχεδόν χάνει το νόημά του, αφού όλοι πάνε με όλους.

              Το ανακάτεμα επιβεβαιώνει την ταύτιση που είδαμε και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια. Ταύτιση στα κύρια θέματα, όπως η αποδοχή του πλαισίου λειτουργίας της τοπικής Διοίκησης, με τον Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ να επικυρώνει και να εμβαθύνει τον Καλλικράτη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η αποδοχή των μνημονίων σε Δήμους και Περιφέρειες, της τραγικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας. Η αποδοχή της μετατροπής των Δήμων σε φοροειπράκτορες.

              Με δυο λόγια, είδαμε και βλέπουμε συναίνεση στο ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες λειτουργούν σας ένας ιμάντας του αντιδραστικού, αντιλαϊκού κρατικού μηχανισμού, ο οποίος τα παίρνει από τους πολλούς για να ταϊζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

  1. ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

  Φίλοι και φίλες,

              Κανένα πρόβλημα που απασχολεί τον κόσμο δεν μας είναι ξένο. Όμως με τη λέξη καθημερινότητα καταλαβαίνουμε καταρχήν τα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης. Την ανεργία, τη μισή και κακοπληρωμένη δουλειά, τη διαρκή ανασφάλεια, τη φοροληστεία, την ανάγκη να πληρώνεις για τα πάντα, από τον παιδικό σταθμό μέχρι την παραμικρή απασχόληση των παιδιών, το κόψιμο του ρεύματος, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

              Αυτή η καθημερινότητα είναι αποτέλεσμα μιας ενιαίας πολιτικής ενάντια στα λαϊκά στρώματα, η οποία σχεδιάσθηκε πολύ προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιήθηκε με εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους από το σύνολο των κυβερνήσεων κατά την περίοδο της κρίσης και μια σειρά από πτυχές της εφαρμόσθηκαν από τις περιφέρειες και τους Δήμους.

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

              Δέκα σχεδόν χρόνια πριν, προειδοποιήσαμε ότι με τον Καλλικράτη οι Δήμοι θα καταντήσουν φοροεισπράκτορες και ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί αναφερονταν όπως και οι σημερινοί γενικά κι αόριστα στο καλό της πόλης, στη βούληση να βοηθήσουν κοκ.

              Το ίδιο πλαίσιο παρέμεινε και με το νέο νόμο του Κλεισθένη, που ψηφίσθηκε πέρυσι. Εξάλλου η όποια κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περιορίσθηκε στην απλή αναλογική, δηλαδή στο ένα άρθρο από τα 283 άρθρα. Στα υπόλοιπα 282 δε βρέθηκαν διαφορές.

              Επειδή λοιπόν το έχουμε ξαναδεί το έργο, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί συζητούν λες και ο Δήμος Θηβαίων λειτουργεί σε κενό αέρος, έχοντας ένα κοφτήριο που του δίνει χρήματα, τα οποία τα διαθέτει όπως επιθυμεί η Δημοτική Αρχή. Στην πραγματικότητα, το κουστούμι που ετοιμάζονται να φορέσουν είναι ήδη ραμμένο στα μέτρα του κρατικού αντιδραστικού μηχανισμού.

              Ο Δήμος Θηβαίων δεν έχει κάνει μόνιμες προσλήψεις εδώ και 10 χρόνια, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό αναγκαίων θέσεων καλύπτεται με κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας και πολλές υπηρεσίες του λειτουργούν σε οριακό επίπεδο. Ως εργοδότης έχει περικόψει περίπου 5 – 6  μηνιαίους μισθούς από το προσωπικό, ενώ έχει να δώσει Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, αδιάβροχα, παπούτσια κλπ) από το 2012.

              Ο Δήμος Θήβας έσπευσε να αναλάβει την αδειοδότηση των εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς για να φτάσει στο σημείο να απειλεί με αυτόφωρα λόγω παλαιών οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

              Ο Δήμος της Θήβας αποδέχθηκε πλήρως την ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, διακομιδή και επεξεργασία απορριμμάτων και ύδρευση. Με απλά λόγια, το σύνολο των σχετικών δαπανών πρέπει να εισπράττεται από τους δημότες.

              Όσο για τα πλεονάσματα που διαφήμισε πριν μερικούς μήνες ο νυν Δήμαρχος, είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση τα αποθεματικά των ΟΤΑ πρόκειται το επόμενο διάστημα να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

              Αντίστοιχο «νοικοκύρεμα» των οικονομικών έκανε και η ΔΕΥΑΘ, αφού τα τελευταία χρόνια εξοικονομεί πείπου 600.000 € ετησίως, ωστόσο ούτε σκέψη δεν έχει γίνει για να μειωθούν τα τιμολόγια του νερού στη Θήβα.

              Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στον τομέα των έργων. Η τακτική χρηματοδότηση για κατασκευή δημοτικών έργων επίσης καταβαραθρώθηκε, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ούτε για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση μίας κεντρικής οδού. Βασική πια πηγή χρηματοδότησης αποτελούν τα Προγράμματα της ΕΕ. Πλην όμως οι συγκεκριμένοι πόροι δε διατίθενται για κάθε είδους έργα.

              Στο διπλανό Δήμο Τανάγρας, ο κ. Μπακογιάννης μαζί με την κυβέρνηση σχεδιάζουν έργα πάνω από 200 εκ. ευρώ, για να ελέγχουν απευθείας οι ίδιοι βιομήχανοι εάν ρυπαίνουν και να καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων. Οι αναμογεννήτριες ξεφυτρώνουν κυριολεκτικά παντού σαν τα μανιτάρια, αφού δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στην εγκατάστασή τους. Φυσικά, ενώ όλοι πληρώνουμε μέσω των τιμολογίων την εγγυημένη τιμή πώλησης της πράσινης ενέργειας, τα ρεύματα κόβονται σωρηδόν. Στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι κατασκευαστικοί όμιλοι αναμένουν περίπου 20 εκατ. ευρώ στη Θήβα για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

              Στην περιοχή μας συγκεκριμένα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι βρήκαν κάθε δυνατή διευκόλυνση και χρηματοδότηση, όχι μόνο από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τους Δήμους για να αναπτυχθούν τόσο σε παραδοσιακούς, όσο και σε νέους τομείς δραστηριότητας.

  Επομένως, η άποψη ότι ο Δήμος Θήβας αδράνησε την τελευταία δεκαετία δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι εξυπηρέτησε μέχρι και το τελευταίο αίτημα των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής και στάθηκε απέναντι σε βασικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

              Τέτοιες δημοτικες αρχές θέλουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν έχουν όμως ανάγκη από αυτές οι εργαζόμενοι δημότες τους.

  1. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ.

              Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο Δήμος Θήβας μπορεί να γίνει μία φιλολαϊκή όαση.

  Δίνουμε όμως την προοπτική μιας ισχυρής δημοτικής αρχής, στηριγμένης στις στέρεες πλάτες του λαϊκού κινήματος. Μπροστά στους αγώνες και τις αγωνίες του καθημερινού ανθρώπου.

  Μιας αποφασιστικής και διεκδικητικής δημοτικής αρχής, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Έτοιμης να συγκρουστεί με συμφέροντα. Να απειθαρχήσει σε αποφάσεις που επιβάλλονται σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

              Σε καμία περίπτωση όμως δεν τάζουμε, θα ήμασταν υποκριτές εάν καλούσαμε τον κόσμο να μας αναθέσει με εργολαβία τις λύσεις στα προβλήματά του. Παλεύουμε στο πλευρό των δημοτών, απαιτώντας από κάθε αρμόδιο φορέα πόρους και συγκεκριμένες λύσεις.

              Ιεραρχούμε τις προτεραιότητές μας, σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες του δήμου μας.

  • Υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή κατοικία και την ανθρώπινη διαβίωση. Κανένας πλειστηριασμός για χρέη λαϊκών οικογενειών προς το Δήμο. Μπαίνουμε μπροστά για όσους απειλούνται να ξεσπιτωθούν με πλειστηριασμούς των τραπεζών. Αγωνιζόμαστε για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό σε κανένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Με οργανωμένες κινητοποιήσεις, μαζί με τους μαζικούς φορείς, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους δημότες.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη – φόρους  των μακροχρόνια ανέργων, των πολύτεκνων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ΑμΕΑ και μείωση για τους υπόλοιπους. Αντίστοιχα μέτρα για τα τιμολόγια του νερού στη Θήβα.
  • Έμπρακτη στήριξη του προσωπικού του Δήμου για μόνιμη και σταθερή εργασία, αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, καμία σκέψη για παράδοση τομέων σε ιδιώτες. Αξιοποίηση όλου του δυναμικού, όλων των εργαζομένων του δήμου και διεκδίκηση νέων θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε κρίσιμους τομείς, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη παροχή υπηρεσιών και η κατασκευή έργων με αυτεπιστασία, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
  • Παίρνουμε όλα τα μέτρα για τη χωροθέτηση και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση κατασκευής νέων σχολικών μονάδων για τη στέγαση του 1ου Δημοτικού, του 2ου Νηπιαγωγείου, του ΕΠΑΛ Θήβας. Έλεγχος αντισεισμικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία. Επίλυση του στεγαστικού ζητήματος στο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο και το ΕΕΕΕΚ Θήβας.
  • Κανένα νήπιο έξω από τους παιδικούς σταθμούς, χωροθέτηση και διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού. Κατάργηση των τροφείων για εισοδήματα μέχρι 25.000 €.
  • Ανάδειξη της τραγικής υποβάθμισης των δημοσίων μονάδων υγείας. Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμο προσωπικό.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο για το ζήτημα του καταυλισμού των ρομά στο Πυρί. Σχέδιο που καταγράφει επακριβώς την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και περιλαμβάνει την κατάργηση του καταυλισμού σε συνδυασμό τη διεκδίκηση κάθε δυνατού μέτρου από τα αρμόδια υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Παιδείας) για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την κοινωνική ένταξη των κατοίκων, με γνώμονα στην εκπαίδευση των παιδιών και την εργασία των ενηλίκων.
  • Ιεραχούμε ΕΡΓΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
  • Έργα ύδρευσης στους οικισμούς όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως τα Βάγια και η Αλυκή.
  • Έργα αποχέτευσης, όπως ο βιολογικός καθαρισμός στη ΔΕ Πλαταιών και στη ΔΕ Θίσβης.
  • Αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα στήριξης της αγροτικής παραγωγής.
  • Διεκδικούμε την ανακατασκευή του οδικού δικτύου του Δήμου, την κατασκευή ασφαλών κόμβων στις εισόδους της πόλης, την ασφαλτόστρωση κεντρικών οδικών αρτηριών και επαρκή αγροτική οδοποιία.
  • Ελεύθεροι χώροι άθλησης και πρασίνου (πλατείες) σε συνοικίες της πόλης (πχ Συνοικισμός, Αγ. Θεόδωροι, Κάτω Εργατικές). Κατασκευή παιδικών χαρών στις συνοικίες της Θήβας και όλα τα χωριά.
  • Ολοκληρωμένη επίλυση του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης (δημτοικός χώρος πάρκινγκ) στο κέντρο της πόλης.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με μετρήσιμους δείκτες στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης. Ζητάμε τον προσανατολισμό της υπό κατασκευής ΜΕΑ στην επεξεργασία προδιαλεγμένων απορριμμάτων, καμία σκέψη για εργοστάσιο κάυσης υπολειμμάτων στην περιοχή μας.
  • Έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, της δημιουργίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αναβάθμιση των υποδομών και δημιουργία νέων. Μέριμνα για την ενίσχυση, προβολή και αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, στήριξη του δημοτικού ωδείου, της φιλαρμονικής και της χορωδίας.
  • Αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, με προτεραιότητα το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και των χωριών.
  • Καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ. Έμπρακτη στήριξη του Κεντρου Πρόληψης και διεκδίκηση κλειστού θεραπευτικού προγράμματος, ολοκληρωμένης μονάδας απεξάρτησης στη Βοιωτία.

              Αν σε μία σειρά αιτημάτων η μόνιμη απάντηση είναι ότι δε γίνεται αλλιώς, εμείς απαντάμε και καλούμε η απάντηση όσο το δυνατό περισσότερων λαϊκών ανθρώπων να είναι ότι Γίνεται αλλιώς, ότι υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει διέξοδος στο βαθμό που οι εκλεγμένοι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων.

  Αυτό αποδείχθηκε από μια σειρά Δημοτικές Αρχές που είχαν στη διοίκησή τους τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι οποίες με βάση το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων και με την ενεργή στήριξη του ίδιου του λαού αποτέλεσαν εξαίρεση από το γενικό κανόνα της τρέχουσας περιόδου.

  Δήμοι όπως αυτός της Πάτρας, ή της Καισαριανής έγιναν πανελλαδικά γνωστοί για μία σειρά μέτρα που πήραν, όπως η σημαντική μείωση δημοτικών τελών ή ακόμη και η απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων, με την ταυτόχρονη επιβάρυνση των μεγαλών επιχειρήσεων. Η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για εισοδήματα μέχρι τις 25.000 €. Η αξιοποίηση των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου για την απόκτηση και ανακατασκευή σημαντικών δημόσιων χώρων. Η υποστήριξη των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται αφού καλύπτουν παγιες ανάγκες, η προσπάθεια να καταβληθεί ο 13ος και 14 ος μισθός.

  Οι συγεκριμένες Δημοτικές αρχές δεν έμειναν σε ένα θεσμικό απλώς ρόλο. Μπήκαν μπροστά για μια σειρά ζητήματα που καίνε τους δημότες τους. Διοργάνωσαν σημαντικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ανεργίας, αντιστάθηκαν στις δικαοπές ρεύματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ανάδειξαν τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, διεκδίκησαν λύσεις από τις κυβερνήσεις και τις Περιφέρειες.

   

  1. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

              Σε όλες τις κάλπες, να ψηφίσουμε με γνώμονα τα προβλήματα και τις ανάγκες μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, πέρα από τις όποες επιμέρους διαφωνίες με το ΚΚΕ, να κάνουν το κρίσιμο, το αποφασιστικό βήμα.

              Νε ξεπεράσουν τα κάλπικα διλήμματα και τις όποιες προκαταλήψεις.

              Τους καλούμε να σκεφτούν σοβαρά, ανεξάρτητα από τις παρατάξεις και τα κόμματα που μέχρι τώρα ψήφιζαν.

              Να γυρίσουν την πλάτη στο πλυντήριο δοκιμασμένων παραγόντων. Να κάνουν την πραγματική διαφορά. Να στηρίξουν εκείνα τα ψηφοδέλτια στο Δήμο αλλά και την Περιφέρεια που αποτελούνται  από ανθρώπους με οξυμένα πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια, που διακρίνονται για την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτελή συμπεριφορά τους, την αταλάντευτη θέση τους υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων.

              Να αποφασίσουν όχι με τα λόγια της Κυριακής, αλλά με την πραγματικότητα της Δευτέρας. Να ζυγίσουν ποιοι θα σταθούν στο πλευρό τους την επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιοι θα αναδείξουν χωρίς μισόλογα τα συμφέροντά τους μέσα σε όλα τα όργανα.

  ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ,

  ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!