Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Καρύστου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Καρύστου Συνεχίζουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, με σύνθημα μας Μπροστά οι ανάγκες του λαού

.   31 Μαΐου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Καρύστου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Καρύστου Συνεχίζουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, με σύνθημα μας Μπροστά οι ανάγκες του λαού

Ευχαριστούμε όσες και όσους στήριξαν με την ψήφο τους την “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Καρύστου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους έκαναν το βήμα πρώτη φορά αλλά και τις νέες και τους νέους που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ στο Δήμο μας, αυτούς που επέλεξαν το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Όλοι αυτοί έκαναν το βήμα σε μια περίοδο που οι Ευρωεκλογές και οι τοπικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα εθνικών εκλογών.

Με τη στήριξή σας η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Δήμο Καρύστου κατέγραψε σημαντική άνοδο (+112 ψήφους) φτάνοντας στους 408  ψήφους (4,7%) και για λίγες δεκάδες ψήφους δεν κατάφερε να εκλέξει δεύτερο Δημοτικό Σύμβουλο. Για τις Περιφερειακές εκλογές κατέγραψε το σημαντικό αποτέλεσμα των 459 ψήφων (5,5%). Ενώ στις Ευρωεκλογές το ΚΚΕ, στο Δήμο Καρύστου έλαβε 345 ψήφους (4,6%) καταγράφοντας διατήρηση των δυνάμεων με μία τάση ανόδου.

Αρκετοί περισσότεροι ήταν αυτοί με τους οποίους συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αντιμετώπισαν θετικά τα όσα αναδείξαμε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά δεν πήραν την τελική απόφαση στήριξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και του ΚΚΕ. Τους καλούμε το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, αυτός άλλωστε είναι και ο μοναδικός ελπιδοφόρος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα.

Μάλιστα, κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι συνδυασμοί της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ιδιαίτερα στις πόλεις του Μαρμαρίου (7,7%) και της Καρύστου (6,6%). Έτσι εξηγείται η προσπάθεια να καπηλευτούν με διάφορους τρόπους την θετική προς τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και το ΚΚΕ στάση σημαντικού αριθμού λαϊκών ανθρώπων, ισχυριζόμενοι πως το ΚΚΕ στηρίζει τον Α ή το Β συνδυασμό. «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»! Είναι γνωστό ότι οι δυνάμεις που συμπορευτήκαμε έδωσαν τη μάχη των Ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών με ενιαίο κριτήριο απέναντι στην ενιαία επίθεση των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων και των εκλεκτών τους για το Δήμο και την Περιφέρεια και αυτό το κριτήριο δε νοθεύεται.

Άλλωστε και μπροστά στο Β γύρο των Περιφερειακών εκλογών καλούμε το λαό της περιοχής μας να έχει τα ίδια κριτήρια, να μην επιλέξει το μικρότερο κακό, να ρίξει λευκό ή άκυρο.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, τα σημαντικά προβλήματα, οι μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμα έργα και υποδομές στην περιοχή μας είναι εδώ. Η δύναμη που μας δόθηκε θα κατατεθεί στους αγώνες και στη διεκδίκηση για να βελτιωθεί η κατάσταση προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας, για να αμφισβητηθούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων να κάνουν τσιφλίκι τους την περιοχή μας και ένας δρόμος ανάπτυξης που οδηγεί σε αδιέξοδα για τους πολλούς και κέρδη για τους λίγους.

Τον επόμενο ένα μήνα περίπου, όσοι συμπορευθήκαμε στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών με στόχο να αποτυπωθεί πιο αποφασιστικά η τάση συμπόρευσης λαϊκών ανθρώπων με το ΚΚΕ. Γι αυτό καλούμε όλους όσους προβληματίζονται και δεν έκαναν το βήμα στις εκλογές του Μαΐου, τώρα να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Να αφήσουν τα κόμματα που με «κρύα καρδιά» επέλεξαν γιατί είναι δεδομένη η αντιλαϊκή πολιτική τους παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ στις εκλογές και τους αγώνες.

 

Κάρυστος, 30 Μαΐου 2019