ΕΥΒΟΙΑ : Περιοδεία του Γ. Μαρίνου σε Κάρυστο και Μαρμάρι

.   3 Ιουλίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΒΟΙΑ : Περιοδεία του Γ. Μαρίνου σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Σε Κάρυστο και Μαρμάρι περιόδευσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Ειδικότερα, ο επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ βρέθηκε σε χώρους δουλειάς και κάλεσε του εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, παρά τους όποιους προβληματισμούς. «Η αντιλαϊκή πολιτική από τις 8 Ιούλη είναι δεδομένη με όποια κυβέρνηση», τόνισε ο Γ. Μαρίνος, «αυτό που κρίνεται για τους εργαζόμενους είναι αν θα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ ώστε να βάλει εμπόδια και να παλέψει μαζί με το λαό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του».

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση με εργαζόμενους στο εργοτάξιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καρύστου, σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους στη μάχη που δίνουν καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που βρίσκονται σε ομηρία. Επανειλημμένα, έχει θέσει αυτά τα ζητήματα στη βουλή, ενώ στην πρόσφατη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος έθεσε την κατάργηση του άρθρου που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόταση που όλα τα άλλα κόμματα απέρριψαν. Τέλος, τόνισε πως «αυτό που θα συμβάλει ώστε να απελευθερωθεί η πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους είναι ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών».

Κατά την περιοδεία του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρύστου, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ, με ιδιαίτερη ανησυχία, παλεύει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης καθώς καλύπτει μια μεγάλη περιοχή με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, που έχει πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές». Και συμπλήρωσε πως «οι τραγικές ελλείψεις, οι εργασιακές σχέσεις, οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών που υπονομεύουν το έργο τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του λαού πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις 7 Ιούλη».

Ο Γ. Μαρίνος, βρισκόμενος στο ΝοσοκομείοΚαρύστου και μιλώντας με τους εργαζόμενους, θύμισε πως «το ΚΚΕ συνδέεται με αγωνιστικούς δεσμούς με το λαό της Καρύστου και μέσα από τον αγώνα, ώστε το Νοσοκομείο να μη μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας». Τόνισε πως, «τώρα χρειάζεται ο αγώνας για την Υγεία του λαού να στραφεί ενάντια στην υποχρηματοδότηση αλλά και στη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου Καρύστου καθώς τόσο το «σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ υπονομεύουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Ήδη οι εργαζόμενοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις, για φάρμακα».

Τέλος, κατά την περιοδεία του σε ιχθυοτροφεία του Μαρμαρίου, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σε ιχθυοκαλλιέργειες του Μαρμαρίου, ανέφερε πως «το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αποτροπή απολύσεων και χειροτέρευσης των όρων εργασίας σε μεγάλους ομίλους του κλάδου που βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης, όπως ο «ΝΗΡΕΑΣ» και η «ΣΕΛΟΝΤΑ»». Κατέληξε, λέγοντας, πως «με ισχυρό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη, ειδικά στους χώρους δουλειάς, την επόμενη μέρα θα είναι πιο ισχυρός ο αγώνας για σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».