ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Εύβοιας της ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Εύβοιας της ΛΑΡΚΟ

Με το Σωματείο Εργαζομένων Εύβοιας της ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή για να μιλήσει σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Εύβοιας, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες της πυρκαγιάς». 

Στη συνάντηση με το Σωματείο- παρουσία και του δημάρχου Διρφύων – Μεσσαπίων Γ. Ψαθά– τα μέλη της διοίκησης μετέφεραν στον Δ. Κουτσούμπα την ανησυχία και αγωνία των εργαζομένων για τα σχέδια που φαίνεται να δρομολογούνται για διχοτόμηση της εταιρείας, με τις ευλογίες της ΕΕ, σε «καλή» και «κακή» ΛΑΡΚΟ. Όπως σημείωσαν, η εταιρεία παράγει 900 με 1.000 τόνους μεταλλεύματος το μήνα, ενώ θα μπορούσε να παράγει 1.500 το μήνα, έχει τη δυνατότητα να παράγει τόσο και να είναι κερδοφόρα, ωστόσο μεθοδευμένα οδηγείται στην απαξίωση ώστε να πέσει σε χέρια ιδιωτών για το δικό τους κέρδος.

Υπογράμμισαν ότι για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος ο αγώνας και ζήτησαν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στην προσπάθειά τους να φρενάρουν αυτά τα σχέδια, που είναι σε βάρος και του λαού της περιοχής.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπενθύμισε το διαχρονικό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ και τη θέση του για το ποια πρέπει να είναι η πορεία της και από τι να προστατευτεί. Έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με απαξίωσή της παρά τις τεράστιες δυνατότητές της, αφού το σιδηρονικέλιο είναι διεθνώς πολύτιμο και η Ελλάδα διαθέτει και κοιτάσματα και έμπειρο εργατικό δυναμικό, που σε μια άλλη οικονομία και εξουσία θα μπορούσαν να παίξουν σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή πολλών προϊόντων για τις ανάγκες του λαού. Ωστόσο, σημείωσε, σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός δεν έχει αποφασίσει να παλέψει σε μια τέτοια κατεύθυνση. Επεσήμανε παρ’ όλα αυτά την ανάγκη για ενιαία κοινή πάλη όλων των εργαζομένων στη βάση του κοινού ταξικού τους συμφέροντος και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε να μη φύγει από το Δημόσιο η ΛΑΡΚΟ και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, ότι θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή σε αυτήν την κατεύθυνση και ότι θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων.

1 / 3