ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Οι εργαζόμενοι της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» απέδειξαν ότι η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης δεν θα περάσει

.   2 Οκτωβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Οι εργαζόμενοι της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» απέδειξαν ότι η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης δεν θα περάσει

Ότι το νομοσχέδιο της ΝΔ δεν θα περάσει ή ακόμη και αν το ψηφίσουν, στην πράξη, η εργατική τάξη θα το κάνει κουρελόχαρτο αλλά και ότι «το σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων από την κυβέρνηση τους εργοδότες και τη μαφία της ΓΣΕΕ, δεν πέρασε», αποδείχθηκε σήμερα από τους εργαζόμενους της εργολαβικής εταιρείας «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ» στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ Φθιώτιδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στην εν λόγο εταιρεία «απέδειξαν ότι την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία και το όπλο της απεργίας, δεν μπορούν να τα περιορίσουν κυβερνήσεις και εργοδότες με τα νομοσχέδιά τους». Σήμερα στις 6 το πρωί πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να μην εργαστούν μέχρι να καταβληθεί από τον εργολάβο η προκαταβολή Σεπτέμβρη που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις 26 Σεπτέμβρη. Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, στις πρώτες ώρες υλοποίησης της απόφασής τους, ΛΑΡΚΟ και εργολάβος τους διαβεβαίωναν ότι «θα τους καταβληθεί σήμερα η μισθοδοσία τους, θα μπουν για εργασία» με τους εργαζόμενους να απαντούν: «Τα ίδια λένε κάθε μήνα, να μπουν πρώτα τα χρήματα».

Οι εργαζόμενοι τελικά πληρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί και μετά από νέα γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την ίδια ώρα αποφάσισαν:

1) Να συνεχίσουν την απεργία σήμερα, απαιτώντας να φύγει ο δουλέμπορος εργολάβος και να τους ενσωματώσει η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

2) Να συμμετέχουν αύριο στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με την ψευδεπίγραφη ονομασία «ανάπτυξη παντού».

Όπως τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, «η στάση των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία επιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περάσει ή ακόμη και αν το ψηφίσουν, στην πράξη, η εργατική τάξη θα το κάνει κουρελόχαρτο.

Από τον Λάσκαρη, την Αχτσιόγλου μέχρι τον Βρούτση, η απάντηση της εργατικής τάξης είναι ξεκάθαρη, «η ταξική πάλη, όσους νόμους και να βγάλουν, θα υπάρχει μέχρι αυτή να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Καταλήγοντας, «το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας αύριο στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία. Το σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων από την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τη μαφία της ΓΣΕΕ, δεν πέρασε. Συνεχίζουμε!».