ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ : Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Σαράντη» στις 6 Οκτώβρη στο ΕΚ Εύβοιας

.   4 Οκτωβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ : Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Σαράντη» στις 6 Οκτώβρη στο ΕΚ Εύβοιας

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Σαράντη» την Κυριακή 6 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα στις 17:30 απευθύνει το Συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας και Περιοχής Αυλώνα «για να συζητήσουμε», όπως αναφέρει, «και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα δράσης που θα μας φέρουν πιο κοντά στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Παράλληλα, το Συνδικάτο «χαιρετίζει τους εργαζόμενους στον «Σαράντη» που έδωσαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης τη μάχη της απεργίας απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα διαρκείας, για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους όρους δουλειάς και αμοιβής. Για να προστατεύσουν το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα να αποφασίζουν οι εργάτες ποιο θα είναι το περιεχόμενο των αγώνων τους, τι διεκδικήσεις θα παλέψουν, πότε και με ποιον τρόπο θα αγωνιστούν».

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε μπροστά μας δρόμο, αρκετές δυσκολίες και εμπόδια να προσπεράσουμε. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, να συμβιβαστούμε με «τας υποδείξεις» των εργοδοτών, των κυβερνήσεών τους, των ανθρώπων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση δόθηκε το πρώτο μήνυμα στην εργοδοσία του Ομίλου και στο εργολαβικό – δουλεμπορικό γραφείο που συνεργάζονται, πως οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν άλλη κοροϊδία, δεν θα αφήσουν κανέναν να εμπαίζει τα δίκαια αιτήματα για: 5ΜΕΡΗ, 8ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΩΝ, ΑΔΕΙΩΝ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ (ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ).

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία, που από τη μία με απειλές και τηλέφωνα προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, για να μη συμμετάσχουν στην απεργία, και από την άλλη προσπάθησε να τους εξαγοράσει λέγοντάς τους πως «θα τους χαρίσει το μεροκάματο». Τους το χαρίζουμε και το επιστρέφουμε.

Αν η εργοδοσία θέλει να παίξει το ρόλο του “καλού σαμαρείτη”, τότε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αξιοποιώντας τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ εσόδων και τα δεκάδες εκατ. ευρώ κερδών και που τα τελευταία χρόνια έχει αποκομίσει από τη δουλειά των εργαζομένων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στην απεργία της Τετάρτης δόθηκε ένα ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία. Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ. Με όπλο μας τη συλλογικότητα, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και πλάι στην Ομοσπονδία συνεχίζουμε.

Την Κυριακή 6 Οκτώβρη συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον “Σαράντη” για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα δράσης που θα μας φέρουν πιο κοντά στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας».