ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Ζητά την κάλυψη των εξόδων αποκατάστασης σχολικής τροχονόμου που τραυματίστηκε ενώ εργαζόταν

.   4 Οκτωβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Ζητά την κάλυψη των εξόδων αποκατάστασης σχολικής τροχονόμου που τραυματίστηκε ενώ εργαζόταν

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Στην προχθεσινή συνεδρίαση (2/10/219) η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαλκίδας ζήτησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να καλυφθούν όλα τα έξοδα αποκατάστασης της υγείας της σχολικής τροχονόμου που έπεσε θύμα τραγικού τροχαίου, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού που θα απαιτηθεί.

Την σχολική τροχονόμο πάτησε στο πόδι μπετονιέρα στις 26 Οκτώβρη 2019 ενώ βοηθούσε ένα μαθητή να περάσει το δρόμο.

Η δημοτική αρχή δεν έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση καθώς ισχυρίστηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό και μόνο μετά από επιμονή των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγράφηκε στα πρακτικά ως ομόφωνη απόφαση «η πρόθεση του δήμου να διερευνήσει τον τρόπο που θα καλύψει τα συγκεκριμένα έξοδα και κατόπιν τούτου να τα καλύψει».

Οι σχολικές τροχονόμοι εργάζονται νόμιμα ανασφάλιστες στο πλαίσιο του εθελοντισμού. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προηγουμένως, όπως και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων, έχουν σοβαρή ευθύνη για αυτές τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις. Αντίστοιχη ευθύνη έχουν και οι εκλεκτοί τους στην Τοπική Διοίκηση, όπως και στο δήμο μας, που υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.