Χαιρετισμός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχου ε.α, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Ά Αθήνας, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χαιρετισμός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχου ε.α, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Ά Αθήνας, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Χαιρετισμός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχου ε.α, υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Ά Αθήνα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Στον χαιρετισμό του ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στις ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Κλείνοντας την ομιλία του ο Γ. Παπακωνσταντίνου απεύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να στηρίξουν το ΚΚΕ για τις θέσεις του Κόμματος τόσο στα εθνικά ζητήματα όσο και για την παρέμβασή του για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων.

Αναλυτικά αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του:

«Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς σε αυτές τις εκλογές είναι ποιο κόμμα να ψηφίσω και γιατί. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ο λόγος που με οδήγησε να συμπορευτώ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. 

Ο νους που δεν σκέφτεται, δεν προβληματίζεται, δεν κρίνει και δεν αλλάζει άποψη, παρά τα όσα αρνητικά συμβαίνουν γύρω του, οδηγείται σε λάθος αποφάσεις.

Παρά τις όποιες διαφορές και επιφυλάξεις μπορεί να έχει κάποιος με το ΚΚΕ, στις  εκλογές που έρχονται  θα πρέπει να σκεφτεί και να προβληματιστεί για όσα  αντιμετωπίζουμε καθημερινά και επηρεάζουν τις ζωές μας αλλά και την  πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα στα εθνικά θέματα καθώς και την εξωτερική πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες γιατί η χώρα έχει μετατραπεί σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.  Έχουν βαριές ευθύνες για την μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα σε αυτόν της Ουκρανίας. Έχουν βαριές ευθύνες γιατί η εμπλοκή αυτή, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων, σε ενδεχόμενη, αλλά πιθανή, εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού, με την απόδοση ευθύνης μονομερώς στη Ρωσία για την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ξεπλένει εντελώς τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Έχει εξασθενήσει η άμυνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με την απομάκρυνση των τεθωρακισμένων BMP-1 και την αποστολή τους στην Ουκρανία όπως και αποστολή όπλων και πυρομαχικών. Συζητάνε δε και για αποστολή S 300, Leopard,  και TOR M1.

Τελευταία ένας καινούργιος όρος χρησιμοποιείται στην φρασεολογία του ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟικό έδαφος, ΝΑΤΟικά εδάφη. Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τέτοιο πράγμα. Το ΝΑΤΟ είναι μια  στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει ΝΑΤΟικό έδαφος?

Τον όρο αυτόν χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην Αλεξανδρούπολη. Η δε κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της έχει πει ότι η Τουρκία έχει ατέλειωτες ακρογιαλιές στο Αιγαίο, άρα έχει και δικαιώματα και σε άλλη ότι δεν είναι  ταμπού η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι προετοιμάζουν το έδαφος για μια νέα συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο, όπως την προσδιορίζουν κιόλας κάποιοι. Από τη μια αφαιρώντας οπλισμό από τα νησιά, αντικειμενικά συμμορφώνονται με την τουρκική απαίτηση για αποστρατικοποίηση τους. Αφετέρου κόμματα εξουσίας, μεγαλύτερα και μικρότερα, είναι έτοιμα και προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό να δεχτεί συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που όμως σημαίνει έναν συμβιβασμό χωρίς αρχές και κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για ένα οδυνηρό συμβιβασμό, με  παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επομένως κανένας πατριώτης να μη δείξει εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα, ούτε για τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Συνάδελφοι των Ενόπλων δυνάμεων,

Οδεύοντας προς τις κάλπες οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι, εκτός από τις πατριωτικές του θέσεις γενικότερα και για τα ελληνοτουρκικά, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον και νοιάζεται για το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους στρατεύσιμους με πλήθος ερωτήσεων και επερωτήσεων στη βουλή για θέματα που τους αφορούν. Στελέχη του κόμματος συναντιούνται με συνδικαλιστικούς φορείς εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών και άλλα επισκέπτονται στρατιωτικές μονάδες σε ακριτικές περιοχές. Τέλος το ΚΚΕ έχει συμπεριλάβει έντεκα απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα ψηφοδέλτια ανά την χώρα.

Θέλουν φτωχό τον λαό για να τους έχει ανάγκη, τον θέλουν αμόρφωτο για να πιστεύει ότι του λένε, τον θέλουν φοβισμένο για να μη τους αντιστέκεται.

Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συνεχισθεί, θα το ανατρέψουμε.

Η ψήφος είναι το δημοκρατικό  όπλο μας και ας το χρησιμοποιήσουμε ώστε να γίνει ένα πρώτο βήμα για να αλλάξουμε την ρίζα και να κάνουμε την ανατροπή.

Κόκκινη ψήφο στην κάλπη στις 21 του Μάη για δυνατότερο και ισχυρότερο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας  μπροστάρη στους αγώνες του λαού, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».