Ο Διονύσης Τσακνής σε σύσκεψη καλλιτεχνών στην Χαλκίδα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Διονύσης Τσακνής σε σύσκεψη καλλιτεχνών στην Χαλκίδα

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για “να αλλάξει η πορεία στις ράγες και όχι ο μηχανοδηγός”!

Το κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης στις εκλογές της 21ης Μάη που απευθύνει  το ΚΚΕ τους ανθρώπους της Τέχνης, μετέφερε ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μάη, στο πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα» στη Χαλκίδα.

Μουσικοί της περιοχής, ηθοποιοί, φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου των σχολών του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν με τον γνωστό τραγουδοποιό, Διονύση Τσακνή, πάνω σε ζητήματα που αφορούν την τέχνη και τον ταξικό της χαρακτήρα, τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με την στήριξη των καλλιτεχνών.

Στην εκδήλωση, τη συζήτηση άνοιξε η Γρανέττα Τσιβίκα, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους.

Παίρνοντας το λόγο, ο Διονύσης Τσακνής, προσδιόρισε αρχικά ότι τα αστικά κόμματα θέτουν τον πολιτισμό στο περιθώριο, ενώ το ΚΚΕ τον έχει στο κέντρο της πολιτικής του αφού και η ίδια η πολιτική του αποτελεί μια πρόταση πολιτισμού, καθώς η ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε προϋποθέτει γερά θεμέλια στον πολιτισμό.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Κόμματος, όπως η εκδήλωση για τον Σταύρο Ξαρχάκο λέγοντας μάλιστα ότι εκδηλώσεις σαν και αυτή είναι αυτονόητες για το ΚΚΕ γιατί το έργο των μεγάλων συνθετών είναι αφιερωμένο στον λαό, στην φτωχολογιά και στους καημούς της για την οποία παλεύει και το ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας ο Διονύσης Τσακνής τόνισε ότι οι καλλιτέχνες δεν θα πρέπει απλά να κάνουν τέχνη για την τέχνη αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους αλλά θα πρέπει με την τέχνη τους να δείχνουν τον ένοχο, να συμβάλλουν στον αγώνα για την ανατροπή, για να γίνει ο κόσμος μας ανθρώπινος. Εξάλλου όπως είπε, δεν υπάρχει ουδέτερη τέχνη καθώς αν η τέχνη δεν υπηρετεί τον κόσμο του μόχθου τότε θα υπηρετεί την άλλη πλευρά, τον κόσμο των εκμεταλλευτών.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ σημειώνοντας, ότι το ζητούμενο δεν είναι να αναζητήσουμε καλύτερο και πιο συνεπή διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά να δυναμώσει ο αγώνας του λαού με δυνατό ΚΚΕ και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή. “Δεν αλλάζουμε μηχανοδηγό αλλά αλλάζουμε την πορεία στις ράγες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τσακνής.