Απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά

.   4 Φεβρουαρίου 2016   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργιακή συγκέντρωση στη Λιβαδειά

Τέτοιος ξεσηκωμός δεν έχει ξαναγίνει στη Λιβαδειά!

IMG_3326

Δεν υπήρξε εργαζόμενος που να μη συμμετείχε στη σημερινή πανεργατική απεργία κατά της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης.

Κλειστά και τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις με μοναδική θλιβερή εξαίρεση τις αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Πρώτη φορά όλοι οι κλάδοι εργαζόμενων μαζί, έδωσαν αποφασιστικά το μήνυμα, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αποσύρει το έκτρωμα για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει, μαζί με τους εκπρόσωπους της ΕΕ και των δανειστών.

Μαζί εργάτες, αγρότες, επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι, μαζί με μαθητές και συνταξιούχους, άνεργους κάθε ηλικίας, διαδήλωσαν δυναμικά στη Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου το ΠΑΜΕ διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση. Την πόλη κατέκλισαν δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα , των αγροτών της περιοχής, από το μπλόκο του Κάστρου.

Ψήφισμα συμμετοχής και συμπαράστασης των αγροτών του κόμβου του Κάστρου διάβασε στους συγκεντρωμένους, ο Λουκάς Αλεξίου.

Εκ μέρους της Πανεπιστημονικής κίνησης που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απήυθυνε χαιρετισμό ο γιατός Πέτρος Αρκουμάνης και εκ μέρους των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Συλλόγων, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου, Δ. Παπιώτης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Κοτρόγιαννος, μέλος της διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν μιλούν από μόνα τους για την απήχηση του μηνύματος αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα που, τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ, μετάδωσαν στον κόσμο της δουλειάς όλες τις μέρες που προηγήθηκαν, με την ακούραστη κινητοποίησή τους.

IMG_3264 IMG_3261 IMG_20160204_110839 IMG_20160204_111509 IMG_3270IMG_3268 IMG_3325  IMG_3315 IMG_3296

βίντεο από τη συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, του εκπροσώπου της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πελέκη

βιντεο από το συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης