ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ») ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28-2-2019

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ») ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28-2-2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)

ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28-2-2019

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ  προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

H κινητοποίηση γίνεται σε συνέχεια πολλών παρεμβάσεων που έχουν γίνει σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, όπως και συνάντηση στο ίδιο το Υπουργείο που όμως όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

 Παρά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας  στις 20/12/ 2018 η επιχείρηση συνεχίζει απτόητη την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Στην Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας έχουν καλέσει εργατικές διαφορές και τριμερή συνάντηση από τις 21 Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχει οριστεί  ημερομηνία στο πλαίσιο λειτουργίας του καταντά σε πολλές περιπτώσεις το ρόλο του διακοσμητικό.

Σε αίτημα για συνάντηση που ζητήθηκε με τον ΓΓ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη για απειλές ενάντια στη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων, αυτός τους παρέπεμψε σε υπηρεσιακούς παράγοντες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι στα όρια της εξαθλίωσης.

Σε ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 21/2/19, η  Υπουργός  Εργασίας κ. Αχτσιόγλου έδωσε απροκάλυπτη στήριξη στην εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων Ζούρα. Δεν είπε λέξη για την καταβολή έκτακτου επιδόματος, ενώ για τα δεδουλευμένα έως και 8 μηνών είπε ότι το ΣΕΠΕ με την εργοδοσία έχουν διαμορφώσει πλάνο αποπληρωμής το οποίο το υπουργείο θα παρακολουθεί. Ούτε κουβέντα για το πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Η  στάση της εργοδοσίας απέναντι στα μέλη του Δ.Σ. μόνο εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί αφού  έχουν να δουν  καταβολή μισθοδοσίας για 120 μέρες! Τόση είναι η δημοκρατία της κυβέρνησης, που καλύπτει την ασυδοσία της εργοδοσίας απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων! 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ :

 Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καταχώρηση όλων των ενσήμων σε όλους τους εργαζόμενους. Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

  • Χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και του έκτακτου επιδόματος που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις. Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουν φορολογηθεί, αλλά δεν τα έχουν λάβει.
  • Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή στους απλήρωτους από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Επαναφορά των μισθών στους εργαζόμενους που έχουν γίνει μειώσεις.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ