«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Περιοδεία κλιμακίου στις πλημμυρισμένες περιοχές της πόλης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ : Περιοδεία κλιμακίου στις πλημμυρισμένες περιοχές της πόλης

 
 

Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα στις περιοχές του Δοκού, Αγίας Ελεούσας και Λιανής Άμμου της Χαλκίδας, μιας και ελλείψει μέτρων από πλευράς Τοπικής Διοίκησης η στάθμη των νερών ανεβαίνει. Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Γρανέτα ΤσιβίκαΠελαγία Ντούλτσα και Παναγιώτη Τζουβάρα παραβρέθηκε στην πλημμυρισμένη περιοχή της Χαλκίδας και μίλησε με τους κατοίκους.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Παράλληλα, έχουν καταστραφεί οι λέβητες στα υπόγεια και οι κάτοικοι βάζουν μοτέρ για να βγαίνουν τα νερά, αλλά το έργο τους είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που είναι γεμάτος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα και αναρωτιούνται γιατί σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις παρά μόνο κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ωστόσο, αν και ανακοινώθηκε πως οι εργασίες για την άντληση των υδάτων έχουν ξεκινήσει, στην πραγματικότητα έχουν βάλει φαρδιά λάστιχα και μαζεύουν το νερό από το ένα μέρος και το πετάνε σε άλλο.

Γι αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι πήγαν στο δήμο ώστε να συναντήσουν τον δήμαρχο Χ. Παγώνη για να διαμαρτυρηθούν αλλά και στον ΕΛΓΑ όπου δεν τους αφήνουν να κάνουν αιτήσεις γιατί τώρα έχει καλό καιρό. Σύμφωνα με καταγγελίες, τους είπαν πως «έχει ήλιο» και ότι το χειμώνα δέχονται αιτήσεις. Το μόνο που έγινε ήταν ψεκασμός για τα κουνούπια.

Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποδίδεται σε “θεομηνίες” ή στα “έντονα καιρικά φαινόμενα”. Γιατί πλέον έχουμε τακτικά φαινόμενα και οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε ήδη να είχαν πάρει τα μέτρα τους, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους.

Απαιτούμε οι αρμόδιες αρχές -δήμος, Περιφέρεια και υπουργείο Υποδομών- να πάρουν άμεσα μέτρα. Πρέπει να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές για να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή και να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.ά.)».

 
1 / 2